dimecres, 26 de novembre del 2008

Es reuneix el nou Consell de Comunicació

El passat dilluns dia 24 va tenir lloc la primera sessió ordinària del nou Consell Municipal de Comunicació, constituït el passat mes de setembre, i en el que, a banda dels representants polítics, en el nombre d’un per cada grup municipal més l’alcaldessa i jo mateix com a Regidor de comunicació, també hi ha un representant de les entitats culturals del poble, de les esportives, les juvenils, els comerciants i les associacions de veïns del municipi.

Aquest és el marc idòni, com a màxim òrgan de participació i assessorament en tot el que fa referència a la gestió dels mitjans de comunicació locals dels que n'és titular en tot o en part l’Ajuntament.

Així, per part meva vaig procedir, en primer lloc, a donar compte de l’edició i publicació del nou butlletí d’informació municipal "Fem Poble". I en aquest sentit, vaig explicar amb detall tot el procés de contractació del mateix fins a la definitiva adjudicació a l’empresa guanyadora del concurs. I, a la vista de la seva existència, tenint en compte que acaba de repartir-se per tota la població el segon exemplar, sembla que l’acollida per part de la ciutadania és bona, i que es pren aquest mitjà com una entrada en el que s’en podria anomenar: Normalitat Informativa del consistori!. I és que, si tota administració disposa del seu propi mitjà o butlletí d’informació, si qualsevol entitat també té el seu per comunicar-se amb els seus associats, etc, no acabava de ser normal que un ajuntament hagués d’insertar les seves pàgines d’informació en revistes privades; i menys si s’han afegit d’altres publicacions, també privades, interessades en disposar d’aquest servei. Però, en un altre post ja analitzaré amb major detall tot el que fa al "Fem Poble" a fi que tothom sàpiga amb pels i senyals les raons d’aquesta nova publicació municipal.

A continuació es va donar compte de les resolucions dels contractes dels extreballadors de Ràdio Palau, els quals han hagut d’ésser indemnitzats pel consistori a causa de la flagrant irregularitat en la que els anteriors equips de govern els havien contractat com autònoms però amb una autèntica relació laboral amb l’ajuntament que ha fet, que malgrat sí que nosaltres haviem reconvertit la seva situació en regular, també és cert que hem hagut d’assumir la il·legalitat practicada amb anterioritat a fi que, mitjançant el diàleg, assolir un acord que permetés que la sangria econòmica que aquest fet comportava, no fós encara més gran.

En tercer lloc, vaig informar dels inminents canvis i renovació a la pàgina web del nostre ajuntament: http://www.palauplegamans.cat/, que permetrà una major agilitat en la gestió dels seus continguts, canvis també en el seu disseny i imatge, possibilitat d’admetre tot tipus d’arxius tant de text, audio i video, com la possibilitat que, mitjançant la corresponent subscripció, el ciutadà podrà rebre en temps real, al seu correu electrònic, tota nova informació o arxiu que es pengi a la web.

Finalment, vaig informar que ja s’ha concretat el lloc on s’ubicaran els estudis de Ràdio Palau, explicant que a través d’un acord amb la regidoria de Cultura l’emissora quedarà instal·lada de forma definitiva a la sala anexa a la polivalent. Així es vol cumplir amb el comprimís de reobrir la ràdio pel mes de gener del 2009, amb una nova forma de fer ràdio de continuïtat les 24 hores del dia, per mitjà de ràdio-fórmula musical, però amb participació de les entitats del poble i amb informatius horaris. La ràdio, gestionada per l’ajuntament i derivant la programació a una empresa del sector que s’encarregui de la informació, entrevistes, reportatges, etc, es lligarà també amb gran mesura a la web municipal o una altra, on hi podran haver penjats els diferents continguts radiofònics, podent-se escoltar també la ràdio en directe.