dimarts, 16 de desembre del 2008

CAP DE SETMANA DE POLÍTICA, CULTURA I TRADICIÓ


Des del passat divendres dia 12 fins dilluns dia 15 tot un seguit d’actes i esdeveniments han servit per seguir fent poble des de les vesants polítiques, lúdiques i populars o culturals.

Divendres, des de l’Executiva local d’Unió Democràtica de Catalunya a Palau-solità i Plegamans va tenir lloc una interessantíssima xerrada adreçada a tota aquella gent que volia conèixer més d’aprop l’ideologia humanista d’Unió, feta per en Josep Martorell qui és Secretari de l’Institut d’Estudis Humanístics Coll i Alentorn així com membre del Comitè de Govern del partit. En la xerrada, que va tenir una gran assistència de públic, es va fer un repàs amè però exhaustiu de deu llibres que ens il·lustren sobre l’humanisme i el nacionalisme d’UDC que fan que els valors de les persones i el sentit de país constitueixin els pilars fonamentals sobre els que es fonamenta la nostra ideologia com a partit fundat el dia 7 de novembre de 1931 en un manifest publicat a la revista el Matí.

D’altra banda, durant tot el cap de setmana ha tingut lloc la ja tradicional Fira de Santa Llúcia, que des que es produís el canvi de govern ençà, ha experimentat un gran impuls havent-se ja convertit en un referent a nivell de comarca.
I és que, partint de la base que des del govern es va acordar la seva reubicació situant-la a la plaça de ca l’Estruch, ha comportat que, amb un espai com aquest, l’entorn fa que sigui un lloc més amable i que et predisposa més a un esprit de poble i de trobada o relació social. Així, han estat un total de 47 parades en les que s’ha incentivat a la participació dels comerços del poble així com entitats i escoles de la vil·la. També s’ha aprofitat l’avinentesa per encendre l’enllumenat nadalenc així com l’arbre de Nadal situat a la mateixa plaça, seguint d’aquesta manera, amb la iniciativa de l’any passat encenent les seves llumetes coincidint amb l’interpretació de cançons nadalenques per part de l’entitat degana de la cultura al nostre poble com és la Societat Coral la Unió.

També diumenge al matí, fou inaugurada la 26 exposició de pessebres a la masia de Can Malla a càrrec de l’entitat de Palau que crec deu tenir, a hores d’ara, una major implantació i dinamisme social i cultural. Parlo de l’agrupació de Pessebristes de Palau-solità i Plegamans. Pessebres i diorames de gran qualitat artística, així com els quinze pessebres realitzats pels alumnes de curta edat, qui ja van aprenent des de petits el que significa per a un país com el nostre la tradició pessebrista i els seus valors inherents. Gran caliu humà era el que s’hi respirava, culminant la festa amb una ballada de sardanes que, malgrat el fred va tenir una gran assistència i participació de la gent.

Finalment, ahir dilluns, tingué lloc el també tradicional pica-pica de Nadal organitzat per l’Executiva local de CiU al nostre poble, on unes cent persones van omplir de gom a gom el local del partit per celebrar i compartir junts entre militants, simpatitzants i diferents representants de la societat civil palauenca, la celebració del Nadal i parlar dels grans projectes de futur que CiU té preparats per iniciar en les seves àrees de govern durant el proper 2009.

La gran presència de persones engrescades amb el projecte de CiU a Palau fa que els que estem al govern observem com la nostra feina és entesa i percebuda per la gent amb il·lusió i ganes de consolidar un gran canvi en les formes de governar el nostre municipi.