diumenge, 1 de febrer del 2009

CONSELL NACIONAL D'UNIÓ

Ahir va tenir lloc el primer Consell Nacional d’UDC d’enguany, al que vaig assistir donada la meva condició de Conseller Nacional del partit. Fou un Consell Nacional extraordinari convocat a l’efecte d’escollir i proclamar el cap de llista d’Unió a les eleccions europees; essent elegit en Salvador Sedó, qui per la seva trajectòria política i professional és qui millor pot defensar els postulats d’aquest partit davant les institucions europees en uns moments en els que la crisi de valors humans i socials fa que un partit com el nostre pugui esdevenir molt útil a l’hora d’aportar solucions de futur.

Cal dir, que durant el debat posterior a l’informe de gestió presentat pel Secretari General d’UDC, Josep Maria Pelegrí, el que més es va sentir van ser les veus d’alcaldes i regidors pel flagrant abandó al que es van veure inmersos durant el temporal de vent del dissabte dia 24 de gener. I és que, resulta indignant observar com per part del govern de la Generalitat mai no es té la culpa de res i sempre és algú altre qui ha d’assumir els errors que només poden imputar-se a la gestió d’uns departaments i direccions generals que si existeixen és precissament per actuar i coordinar situacions d’autèntica excepcionalitat com aquesta. I en aquest sentit, també des de Palau vam poder comprovar com el 112 no existia, que els bombers tenien altres prioritats i que també vam rebre un avís per fax quan el mal ja estava fet.

Per sort aquí ens mantenim sempre en alerta, mantenim una exquisida relació amb la Comisaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Perpetua de Mogoda, tenim una Policia Local molt motivada i preparada per actuar en qualsevol situació d’emergència, disposem d’un vehicle tot-terreny que ens permet accedir on en condicions normals no es pot amb els vehicles convencionals; i sobre tot, tenim un Còs de Voluntaris de Protecció Civil que es mereixen tots els reconeixements haguts i per haver! I és que, aquests voluntaris, si bé és cert que disposen d’un gran material al seu abast per poder actuar, cotxes, motocicletes, motoserres i altre material molt divers, també ho és que són gent excepcional, que actúen de forma voluntària i sense rebre res a canvi, que moltes vegades són els primers en arribar i poder donar els també primers auxilis, etc. Però, com que en català diem allò de: Si vols estar ben servit fes-te tú mateix el llit! Doncs nosaltres veient l’abandó i descoordinació que ja vam patir amb motiu de l’incendi de Sakata, hem optat, sense deixar en cap cas de reivindicar que la Generalitat ha de fer la seva feina amb els Bombers, els Mossos i equips de salvament divers, per aplicar aquell principi de la subsidiarietat local també per aquests casos.

Sentim vergonya per la manera de gestionar el país, per donar la culpa als meteoròlegs, als alcaldes i a qui sigui. Encara recordo a en Montilla l’any 2001 demanant la dimisió de l’Artur Mas davant unes inofensives nevades que pocs transtorns van causar a la societat catalana. Ara hem d’aguantar colapses de tota mena, ensorraments de tot tipus, per acabar sentint allò que la culpa sempre és dels altres!

Estem perdent la dignitat de país, ens hem d’entretenir en debats sobre si hem d’anar a 40 o a 80: i fins i tot, ara ens diuen que preparen una llei on quedarà totalment prohibit llançar pedres al riu! Però: si això curava d’ennaigat!

Sisplau: Volem tornar a ser aquell país respectat que vam ser, volem polítics coherents, volem treball, esforç, convicció, valors de país…, vull poder-me tornar a fer la il·lusió que visc en una nació més, i que és respectada per tothom!