dimecres, 25 de febrer del 2009

PER ALS INCRÈDOLS: AVIAT OBRIREM LA RÀDIO!


Ràdio Palau tornarà a emetre des d’una nova ubicació

La regidoria de comunicació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans treballa a ple rendiment per engegar de nou les emissions de Ràdio Palau. L’emissora municipal tornarà a emetre en breu des d’unes dependències annexes a la Sala Polivalent del Teatre de la Vila, que ja compta amb un projecte de rehabilitació i remodelació per acollir-la.

La nova ràdio municipal comptarà amb dos estudis de gravació, una sala per a la redacció i les corresponents cabines tècniques. “El nostre objectiu és que la ràdio torni a ser un mitjà de comunicació de referència al municipi” explicava el regidor de comunicació Jaume Oliveras. Tant és així, que a banda d’emetre en format analògic a la 91.7 de la FM es potenciarà l’emissió per internet de manera continuada les 24h del dia.

Recordem que al juny de 2008 la ràdio municipal es va tancar de forma temporal perquè l’edifici on es trobava pateix un greu problema d’aluminosi, però també perquè emetia sense llicència. Oliveras ha explicat que “la Generalitat va advertir que Ràdio Palau no estava facultada per emetre i que, per tant, si no es feia la inspecció pertinent, podia perdre la freqüència”.

L’Ajuntament va demanar aleshores la inspecció de la Generalitat, però aquesta va respondre que el consistori havia d’aportar abans dos originals del projecte tècnic de Ràdio Palau. Val a dir que la Generalitat demanava el projecte tècnic des de l’any 2000 per tal de fer una inspecció i atorgar la llicència.

L’Ajuntament va iniciar la recerca d’aquest projecte, sense èxit, ja que tot i que consta la seva entrada a l’Ajuntament, no s’ha trobat mai en cap dependència municipal. Per mitjà del tècnic de l’emissora, s’ha pogut accedir a una còpia del projecte, que ja s’ha remès al Col·legi d’Enginyers, pas previ a la inspecció i a l’autorització oficial per part de la Generalitat.

Un cop arribi l’autorització oficial per part de la Generalitat, es podran reprendre les emissions de Ràdio Palau a tot el municipi. “Si tot aquest procés per aconseguir l’autorització s’allarga massa, la ràdio emetrà, en un principi, només per internet, un cop estiguin enllestides les noves instal·lacions” ha conclòs Oliveras.

La nova seu de Ràdio Palau, a la Sala Annexa del Teatre de la Vila, estarà ubicada al carrer Camí Reial, número 142.