divendres, 6 de març del 2009

JA TENIM SERVEI DE GRUA MUNICIPAL!


Els ajuntaments de Caldes de Montbui i Palau-solità i Plegamans signen un conveni per al servei de grua


Aquest divendres al migdia l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, i l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, han signat un un conveni de col·laboració per a la prestació del servei de grua. Actualment, l’Ajuntament de Caldes de Montbui disposa d’un servei de grua per a la retirada dels vehicles de la via pública que estiguin abandonats o estacionats incorrectament, però l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans no disposa d’aquest servei.

Així doncs, el conveni de col·laboració entre ambdós municipis servirà perquè la grua municipal de Caldes de Montbui també presti serveis en el municipi veí de Palau-solità i Plegamans. Amb aquest acord es pretén regular la utilització d’un mitjà mecànic amb l’objectiu de cooperar entre administracions en la prestació d’un servei local.

El conveni en vigor en el moment de la seva signatura i acabarà el 31 de desembre de 2009.


El conveni de col·laboració
El contingut del conveni estableix que l’Ajuntament de Caldes de Montbui donarà prioritat al servei de grua que es generi en el seu municipi, si bé es compromet a oferir el servei de grua a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans quan sigui requerit a la Policia Local del municipi amb la màxima celeritat possible.

El servei de grua a Palau-solità i Plegamans s’utilitzarà en situacions com aparcaments en guals, en zones reservades a minusvàlids, passos de vianants, damunt les voreres, etc. La grua vindrà de Caldes quan així sigui requerida per la policia local de Palau-solità i Plegamans. Es limitarà a retirar el vehicle mal estacionat i traslladar-lo al dipòsit municipal de Palau, fent-se càrrec en tot moment de la seva custòdia la policia de Palau

Pel que fa al cost, a canvi del servei que pugui prestar la grua municipal de Caldes de Montbui, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans abonarà al consistori calderí l’import del cost del servei establert en les seves Ordenances.



La Policia Local de Palau-solità i Plegamans col·laborarà amb la Policia Local de Caldes de Montbui facilitant tota la informació corresponent a les actuacions realitzades. Amb aquesta informació la Policia Local de Caldes de Montbui elaborarà un informe mensual detallant, a partir dels preus unitaris, quins han estat els costos de les actuacions realitzades, per tal de poder-los repercutir a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

D’aquesta manera, a banda de pagar la multa corresponent, l’infractor pagarà exclusivament el cost del servei de la grua, sense que l’Ajuntament en tregui cap benefici econòmic.