divendres, 24 d’abril del 2009

COM SEMPRE AMB AQUEST GOVERN: ESPECTACULAR PARTICIPACIÓ POPULAR


Màxima assistència per Sant Jordi

La diada de Sant Jordi va ser una jornada pletòrica pel que fa a la quantitat d’actes programats i a la participació ciutadana en els mateixos.

Molta gent va començar a participar, des de primera hora del matí, en les diferents activitats. La plaça de Ca l’Estruch (porxada) va ser el centre de la majoria d’atraccions, com la fira de roses i llibres, a la qual s’hi van acostar un bon nombre de curiosos i compradors. De fet, molts dels comerciants van comentar que la crisi s’ha notat ben poc el dia de Sant Jordi perquè les vendes han estat similars a la d’anys anteriors.

A més de la fira, la gent que es va acostar a la plaça va poder observar durant bona part del dia com l’il·lustrador Toni Ortiz dibuixava al paviment un drac gegant en 3D. Ben a prop del drac hi havia instal·lat l’estand de l’Ajuntament, a través del qual el consistori facilitava informació, divers dels seus serveis i de les actuacions que té en marxa. Al costat d’aquest estand hi havia la Biblioteca mòbil, que va atreure una part important de l’atenció popular.

D’altra banda, la regidora de Gent Gran i Serveis Socials, Carme Rubí, així com el regidor de Salut Pública, Ivan Costa, es van apropar de bon matí a la residència de gent gran per tal de regalar roses a les persones internades. L’Alcaldessa de la vila, Mercè Pla, el regidor de Cultura, Miquel Truyols, i el de Comerç, Indústria i Turisme, David Zambrana, així com la resta de regidors del consistori, van apropar-se durant la tarda a la plaça de Ca l’Estruch per tal de comprar roses i llibres, saludar als ciutadans i ciutadanes i, en el cas de Mercè Pla i Carme Rubí, participar en la ballada de sardanes. La Cobla Thermalenca va aportar les seves bones arts musicals per a què un bon grup de gent s’animés a ballar aquesta dansa catalana.

A última hora de la tarda, però en aquest cas al Teatre de la Vila, es va representar l’espectacle de teatre ‘Calluny, reDéu...!!’, a càrrec d’Òscar Intente. Un cop finalitzada aquesta obra, va començar al mateix teatre l’acte de lliurament de premis del concurs de Sant Jordi de prosa i poesia.

Gran qualitat en les obres premiades per Sant Jordi

El Teatre de la Vila va aplegar un bon nombre de nens, nenes, homes i dones que van participar amb les seves obres literàries en els Premis Sant Jordi 2009 de Palau-solità i Plegamans.

Enguany s’hi han presentat un total de 49 obres. Tot i que és una quantitat inferior d’obres a les dels anys anteriors, cal destacar la qualitat de moltes d’elles. Ha sorprès, en concret, la qualitat de moltes de les obres de les categories infantil i juvenil, per la seva profunditat i qualitat estilística i literària.

S’han atorgat premis en quatre categories, per edats: Infantil A, Infantil B, Juvenil i Adults. En les categories infantils només s’ha convocat en la modalitat de prosa, mentre que en les altres dues, s’han fet dues modalitats: prosa i poesia.

Els encarregats de lliurar el premi van ser els membres del jurat així com l’Alcaldessa de la vila, Mercè Pla i el regidor de Cultura, Miquel Truyols. Mercè Pla va destacar “la gran qualitat de les obres que han presentat els escriptors i escriptores de la vila, independentment de la seva edat”. Miquel Truyols, per la seva banda, va animar tothom “a continuar participant en una festivitat tant important com la Diada de Sant Jordi”. Així, va destacar el fet que haguessin participat tantes persones al concurs i va fer un esment especial a les als qui van concursar però no van aconseguir cap premi, ja que “hi ha talents molt prometedors que han de continuar escrivint i presentant-se als premis”.