divendres, 17 d’abril del 2009

LA IMPORTÀNCIA DE TREBALLAR AMB EL JOVENT I PER TANT PEL FUTUR DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS


L’Ajuntament i les entitats juvenils del municipi signen un conveni de col·laboració

Les associacions de joves del municipi rebran 10.000 euros de subvenció

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i la presidenta de l’associació Moviment Juvenil de Palau-solità i Plegamans (MJP), Cristina Garcia, han signat aquest matí un conveni de col·laboració per a la cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador, així com per a la realització de diverses activitats relacionades amb els joves, la difusió dels actes, la potenciació de la participació juvenil i la cessió d’equipaments municipals. Aquesta és la segona vegada que l’Ajuntament firma un conveni d’aquestes característiques amb les associacions juvenils del municipi.

Mercè Pla ha manifestat després de signar el conveni que “és molt important potenciar l’autonomia i la participació dels joves en les decisions que afecten a les activitats i els espais adreçats a la joventut”. “Aquesta és una de les millors maneres per impulsar la seva responsabilitat i fer que se sentin una peça clau de la societat a la qual pertanyen”, ha afegit l’Alcaldessa.

Aquest conveni és una eina fonamental per fer viable la cogestió amb què es regeix l’Espai Jove l’Escorxador, equipament municipal on els joves, conjuntament amb la regidoria de Joventut, decideixen el seu funcionament i contingut. Aquest conveni, permet que les entitats juvenils i els joves implicats en la cogestió puguin fer servir l’equipament i els seus recursos de forma autònoma. En aquest indret poden reunir-se i realitzar tot tipus d’activitats lúdiques, culturals i formatives. A més, l’Escorxador també compta amb l’Oficina d’Assessorament Jove, on hi ha diversos professionals que els informen en qüestions d’estudis, salut, associacionisme, oci...

El document també recull que l’Ajuntament atorga a la Coordinadora d’Entitats Juvenils (de la qual forma part el MJP) una subvenció de 10.000 euros. Amb aquests diners els joves hauran de finançar 3 activitats per trimestre (12 en un any) adreçades a la població jove i gestionades per la Coordinadora d’Entitats Juvenils. Els joves, a més de mantenir un sistema comptable rigorós i al dia, es comprometen a col·laborar en les activitats estables que organitza la regidoria de Joventut. Entre elles hi podem trobar el procés de decisió dels actes de la Festa Major –anomenat Mulla’t per la Festa Major-, activitats de potenciació de la participació ciutadana, cursos de formació, l’elaboració i l’execució del Pla Local de Joventut... A banda d’aquestes qüestions, ambdues parts es comprometen a coordinar-se i col·laborar en les campanyes de difusió dels actes que estiguin adreçats als joves.

Cal precisar que el Moviment Juvenil de Palau-solità i Plegamans (MJP) ha signat el conveni en representació de la Coordinadora d’Entitats Juvenils, que al seu torn agrupa al mateix MJP i a les entitats juvenils Palau Medieval, Esplai el Botó, Scolfling Club de Rol, Secció Juvenil Farrigo Farrago i a totes aquelles persones o entitats de nova creació que vulguin participar en el projecte de cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador.