dimecres, 27 de maig del 2009

AIXÒ S'HA DE CONVERTIR EN LA SEGONA FESTA MAJOR, DE PRIMAVERA!


Palau-solità i Plegamans es prepara per al Mercat Medieval
El Mercat Medieval se celebrarà els dies 30 i 31 de maig i 1 de juny, dies en què Palau-solità i Plegamans viurà de nou una de les festes populars que més participació i interès desperta en la ciutadania palauenca però també, i cada cop més, en el públic que ve de fora de la vila i de la comarca.

La inauguració oficial del Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans es farà el dissabte 30 de maig a les 13h, a la qual hi estan convocats tots els mitjans que desitgin cobrir l’esdeveniment.

Una gran festa popular
L’edició d’enguany presenta algunes novetats. En primer lloc se celebrarà un concurs de disfresses medievals que atorgarà premis en tres categories: individual, de grup i de parada. Els interessats en participar han de inscriure’s a l’Ajuntament abans de les 13h de dissabte 30 de maig. Diumenge 31 de maig, a les 19h, es farà el repartiment de premis.

Una altra novetat de la present edició és la instauració de la segona festa local, que es fa coincidir amb la Segona Pasqua i amb l’últim dia del Mercat Medieval 2009, l’1 de juny. Així, i malgrat ser dilluns, la ciutadania palauenca podrà celebrar en gran el seu últim dia de l’any en l’Edat Mitjana. D’altra banda, cal destacar també com a un tret distintiu de l’edició de 2009 el gran creixement en la participació d’entitats, comerços, empreses i particulars pel que fa a l’organització d’actes i esdeveniments. Molts hi seran presents en les parades del mercat, d’altres han col·laborat de forma directa en l’organització d’esdeveniments i activitats i en la instal·lació de parades i reclams a la zona del Mercat Medieval dedicada a les entitats. Per últim, val la pena destacar que un bon nombre de bars i restaurants de la vila oferiran durant els tres dies menús medievals. Es tracta dels següents establiments:

- Can Boada (93.864.80.68)
- Can Joan (93.864.57.52)
- Per Tutatis (93.864.67.99)
- Les Temptacions (93.864.46.46)
- Masia Julià (93.864.49.37 / 93.863.90.34)
- Cal Sabater (93.864.85.85)
Sopar MedievalDe la mateixa manera, val la pena destacar el Sopar Medieval, una de les activitats estrella del Mercat Medieval, que ha organitzat la Gent Gran del municipi. Tindrà lloc dissabte 30 de maig, a les 21h, a la plaça de Ca l'Estruch. El preu del sopar és de 22 euros si es compra el tiquet de forma anticipada, o de 25 euros si es compra el mateix dia. El preu per als infants és de 15 euros. Es poden comprar els tiquets de forma anticipada (fins divendres 29 de maig) a la Masia de Can Cortès, de 8 a 14h i de 16 a 22h.

El sopar consisteix en tres suculents plats i un pastís com a postres i estarà amenitzat per diverses actuacions dignes de les gales en honor dels Cavallers de la Taula Rodona. A més, s’oferirà a tots els comensals un vestit medieval previ pagament d’una fiança que es retornarà en restituir-lo. Més i més reclamsA banda dels actes esmentats, i gràcies a la participació d’un bon nombre d’entitats, persones i empreses del municipi, es realitzarà tot un ventall d’activitats, com contacontes per als més petits, jocs i concursos per a la canalla i per a gent de totes les edats, concerts, demostracions de falconeria, espectacles teatrals, d’humor i d’acció, dansa del ventre, exposicions dels 'Quaderns Qu4trepins' i de pintors... A més, hi haurà els imprescindibles cercaviles amb personatges ben sorprenents que animaran la festa. El diumenge a la nit arribarà un dels moments àlgids del Mercat Medieval 2009 amb un espectacle d’il·lusió, foc i pirotècnia.
Canvis en la mobilitat
Aquesta gran festa popular implica de manera inevitable alguns canvis en la mobilitat al municipi. En primer lloc, es tallarà l’avinguda de Catalunya des del carrer de Can Cortès i fins al passeig de la Carrerada. El tall serà entre les 20h de divendres 29 de maig i la 1 de la matinada del dimarts 2 de juny (nit entre l’1 i el 2 de juny).

El carrer de Can Cortès i el passeig de la Carrerada serviran per absorbir els vehicles que no podran transitar pel tram esmentat. A causa d’això, es prohibirà l’aparcament en els trams d’aquests dos vials per on passarà el trànsit desviat de l’avinguda Catalunya. Així, en sentit Caldes de Montbui, els vehicles es desviaran pel carrer de Can Cortès, el Camí Reial i el passeig de la Carrerada, per on podran tornar a accedir a l’avinguda Catalunya. En sentit Mollet del Vallès i Barcelona, els vehicles es desviaran pel passeig de la Carrerada cap a la rambla Mestre Pere Pou, i podran tornar a accedir a l’avinguda Catalunya a través del carrer de Can Cortès.

Les línies d’autobús que passen pel tram afectat de l’avinguda Catalunya i que s’aturen a la parada de Can Cortès també patiran alguns canvis. En primer lloc s’anul·len de forma provisional les parades de Can Cortès, que es desplaçaran uns metres. En sentit Caldes de Montbui, la parada es col·locarà a la cantonada entre l’avinguda Catalunya i el carrer Can Cortès, a la banda de la Masia de Can Cortès. En sentit Barcelona o Sabadell, la parada es col·locarà a la mateixa cantonada, però just en el carril que permet incorporar-se a l’avinguda Catalunya en sentit Mollet del Vallès i Barcelona des del carrer de Can Cortès.

Una altra afectació a la mobilitat és l’impediment d’accedir als aparcaments dels edificis del carrer del Castell situats entre el carrer Sant Lluís i el Castell de Plegamans. La causa és que en aquest tram s’hi instal·larà un bon nombre de parades del Mercat Medieval. Els veïns afectats han estat informats de les alternatives d’aparcament que l’Ajuntament i la Policia Local els han procurat. Per qualsevol dubte en aquesta afectació a l’aparcament dels vehicles dels veïns afectats cal posar-se en contacte amb la Policia Local (93 864 96 96).