dimecres, 1 de juliol del 2009

AQUEST GOVERN APROFITA ELS DINERS DE L'ESTAT PER FER OBRES NECESSÀRIES I PERENTÒRIES PER MILLORAR SERVEIS FINS ARA DEL TOT DESATESOS.


S’inicien les obres d’ampliació del clavegueram a l’avinguda Arquitecte Falguera i carrer Sant Roc

L’1 de juliol s’inicien els treballs d’ampliació de la xarxa de clavegueram, que afectarà l’avinguda Arquitecte Falguera i el carrer Sant Roc, des de l’avinguda Catalunya (carretera) i fins a la Riera de Caldes (carrer Rieral). Les obres consisteixen en la construcció d’un nou col·lector que permetrà reduir les aportacions d’aigües pluvials al que ja existeix entre la rambla del Sol - avinguda Diagonal.

Una obra primordial
“Ampliar el clavegueram en aquest tram és una obra primordial per a l’Ajuntament perquè la xarxa actual és clarament insuficient i comporta problemes a molts ciutadans”, explica el regidor d’Urbanisme, Josep M. Serraviñals. “En casos de fortes avingudes d’aigua, el clavegueram actual es col·lapsa i provoca inundacions, especialment a la zona del carrer de Dalt”, afegeix el regidor.

Es tracta, a més, d’una obra amb visió de futur perquè, un cop estigui enllestida, permetrà que aquesta nova xarxa de clavegueram ampliada absorbeixi també les aigües residuals i pluvials del sector dels Turons, que està pendent de la seva urbanització.

És una actuació que l’Ajuntament ha promogut mitjançant el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL). De fet, dels 10 projectes FEIL que l’Ajuntament durà a terme en aquest any, el col·lector de l’avinguda Arquitecte Falguera – carrer Sant Roc és el que compta amb un pressupost més alt, de 594.666,41€, i suposa l’ocupació d’11 professionals.

Afectacions a la circulació
Els treballs es dividiran en dues fases amb l’objectiu de limitar les afectacions al trànsit i a la mobilitat, i també de minimitzar les molèsties als veïns dels barris de la Pineda, Carrer de Dalt i Pla de l’Alzina.

La primera fase s’iniciarà el dilluns 6 juliol –de l’1 al 6 es realitzaran tasques d’encreuament dels subministres–. A partir del 6 de juliol, doncs, el carrer Sant Roc quedarà completament tallat al trànsit, des del carrer Rieral (Riera de Caldes) i fins el punt on aquest carrer passa a ser l’avinguda Arquitecte Falguera. L’avinguda Arquitecte Falguera tindrà un carril tallat al trànsit des d’on conflueix amb el carrer Sant Roc i fins al carrer Manresa. La previsió és que aquesta primera fase duri entre 1 mes i 1 mes i mig.

La segona fase començarà en acabar la primera, un cop s’alliberi l’àmbit d’actuació anterior i es pugui restablir el trànsit entre els carrers Rieral i Manresa. En aquesta segona fase, que també tindrà una durada màxima d’1 mes i mig, es completarà l’obra d’ampliació del clavegueram a l’avinguda Arquitecte Falguera, des del carrer Manresa i fins al carrer Enric Borràs (a pocs metres de l’avinguda Catalunya).

En aquesta segona fase, el trànsit podrà circular al llarg de tot el tram, però amb restriccions. Un dels dos carrils de circulació quedarà tallat al trànsit, ja que la canalització del clavegueram es farà només en la meitat nord de la calçada. És a dir, quedarà tallada la calçada que hi ha a la dreta de la vorera central de l’avinguda Arquitecte Falguera (anant des de l’avinguda Catalunya cap a la riera de Caldes).

L’altra meitat de la via –la que actualment acull el trànsit que es dirigeix cap a l’avinguda Catalunya des de la riera de Caldes o des de la rambla del Sol– absorbirà els dos sentits de la marxa. Per tal d’encabir-hi els dos sentits de circulació, quedarà suprimit l’estacionament de vehicles en aquesta calçada.

Els encreuaments amb els carrers perpendiculars només es podran garantir en funció de l’estat de l’obra, si bé hi ha el compromís de l’empresa que executa l’obra de donar pas sempre que sigui possible. Ara bé, les entrades als guals no patiran limitacions.

S’introduiran modificacions en els itineraris de les línies d’autobús durant el període de la primera fase, quan es talli la circulació al carrer Sant Roc i a l’últim tram de l’avinguda Arquitecte Falguera. Les parades tindran una noves ubicacions temporals que quedaran degudament senyalitzades. D’altra banda, la recollida d’escombraries porta a porta estarà completament garantida, mentre que els contenidors de recollida selectiva tindran una nova ubicació temporal que també quedarà senyalitzada.