dimarts, 7 de juliol del 2009

I AIXÒ ÉS SERVIR A LES PERSONES


Les llars de la Serra de Can Riera ja poden connectar-se a la xarxa de clavegueram

Els veïns de la Serra de Can Riera que ho desitgin ja poden connectar les canonades de desguàs d’aigües residuals de les seves llars a la xarxa de clavegueram del sector. Simultàniament, haurien de complimentar i presentar a l’Ajuntament una instància que se’ls ha fet arribar a casa juntament amb l’autorització per connectar.

La connexió ja és possible perquè els treballs d’arranjament de la xarxa de clavegueram del sector de la Serra de Can Riera permeten fer-ho tot i que encara han de finalitzar alguns treballa. Cal tenir present que a principis d’any es van completar amb èxit les obres del col·lector del Torrent de l’Home Mort, que afecta a la mateixa xarxa de clavegueram.

Recordem que ja fa uns anys es va construir la xarxa de clavegueram d’aquest sector, però amb greus deficiències que la feien inservible ja que, entre altres problemes, no s’havia construït el col·lector del Torrent de l’Home Mort, que havia de permetre el desguàs de la xarxa. La impossibilitat de desguassar les aigües residuals provoca greus problemes de salubritat, males olors i altres molèsties. “Les deficiències es van posar sobre la taula al poc temps d’entrar l’equip de govern actual, que va emprendre la finalització del col·lector del Torrent de l’Home Mort en col·laboració amb els veïns de la zona per tal de solucionar aquest gran problema”, recorda el regidor d’Urbanisme, Josep M. Serraviñals.

Un cop encarat aquest assumpte, i abans de posar en marxa la xarxa de clavegueram, la regidoria d’Urbanisme va encarregar un estudi que va demostrar greus deficiències en el procés de construcció d’aquesta xarxa i va instar a l’empresa constructora a fer les intervencions necessàries per tal que la xarxa assolís la qualitat exigible.

L’empresa està fent en aquests moments els arranjaments requerits per l’Ajuntament, si bé l’estat actual de les obres ja permet que els veïns puguin utilitzar una xarxa de clavegueram que finalment podrà complir la funció bàsica que ha de prestar.