dimecres, 26 d’agost del 2009

I PER POSAR FI A LES VACANCES, ARRIBA LA FESTA MAJOR!


Tot a punt per la Festa Major ‘09

El Mag Lari serà el pregoner

El proper dijous dia 27 d’agost, el poble de Palau-solità i Plegamans donarà el tret de sortida a la Festa Gran. Des del dia 27 i fins 1 de setembre d’agost, se celebraran més de 80 activitats adreçades als públics de totes les edats.

Enguany, la Festa Major ha estat pensada per a què tothom pugui gaudir-ne, amb reclams per a tots els gustos i totes les edats i amb molts espectacles i activitats de caire familiar i amb els carrers de la vila com a escenari principal.

El primer plat fort de la gran festa arribarà divendres 28 d’agost a les 21h amb la celebració del Pregó que aquest any s’ubicarà a la Plaça de Ca l’Estruch. La màgia serà la protagonista de la mà del famós Mag Lari. Tot seguit, es farà la presentació dels nous cap grossos amb una espectacular ballada. El foc prendrà els carrers del municipi amb el correfoc dels diables de Montornès. Ja de cara a la nit, els diferents espectacles musicals i teatrals prendran el relleu a les activitats de la tarda.

La jornada de dissabte dia 29 d’agost s’iniciarà a partir de les 8 del matí amb un torneig de 3x3 de bàsquet. Al llarg del matí s’han programat diverses activitats esportives i familiars com una matinal familiar o l’animació infantil a càrrec del Pep Callau. A les 9 del matí s’iniciarà una marató de donació de sang de 12 hores que s’allargarà fins a els 21h. La tarda de dissabte vindrà marcada per una gimcana XXL, una observació d’aus nocturnes a al Parc de l’Hostal del Fum i la tradicional cantada d’havaneres a càrrec del grup Morralla. Una nit més, el teatre i la música prendran el relleu a les activitats infantils i ompliran el poble de Palau-solità i Plegamans de festa i diversió.

Diumenge 30 d’agost, la Festa Major es traslladarà al Bosc de Can Pavana on se celebrarà la XXIX Cursa Popular María Víctor (es poden fer les inscripcions el 26 i 27 d’agost de les 18 a les 20 o el mateix dia de la cursa). Al llarg del matí, s’organitzarà un esmorzar popular, el pavaventura, jocs de solc i una ballada de sardanes. Serà diumenge a la tarda quan es faci la inauguració oficial dels nous vestidors del camp de futbol municipal, es duguin a terme jocs rurals i a les 20h l’envelat aculli el concert a càrrec de l’orquestra la Maravella. Ja de nit, l’escenari boig acollirà un espectacle d’humor “T’atraveixes?” a càrrec de la Cia La Banda. L’espai les carpes acollirà un concert, un tallers i un concurs d’Air Guitar.

El penúltim dia de Festa Major vindrà marcat per les activitats infantils i familiars. A partir de les 10:30 de dilluns es farà un esmorzar familiar, un cercavila familiar i una festa aquàtica amb inflables. Ja de cara a la tarda els joves agafaran les regnes del final de festa i organitzaran un campionat de Guitar Hero, un concurs de cuina i un futbolí infable.

Tot i ser un dia laborable, les activitats de Festa Major acabaran el dimarts dia 1 de setembre amb un concert de jazz a càrrec de Txell Sust & August Tharrats i el gran castell de focs d’artifici a càrrec de la Pirotècnia Caballer.

Recordem que l’1 de setembre serà un dia laborable malgrat ser l’últim de la Festa Major perquè la segona festa local d’enguany es va celebrar en la jornada de la segona pasqua, l’1 de juny, tot coincidint amb el Mercat Medieval de Palau-solità i Plegamans.

La Festa Major d’enguany ha estat organitzada per la regidoria de cultura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb la col·laboració de la comissió de festes.