dilluns, 5 d’octubre del 2009

LA FIRA DE REFERÈNCIA A LA COMARCA QUE ANY RERE ANY SE SUPERA, I JA EN VAN 28!




Èxit de públic i de vendes a Fira Palau 2009

L’edició d’enguany de Fira Palau, que s’ha celebrat el passat cap de setmana (del 2 al 4 d’octubre), ha resultat tot un èxit d’afluència de visitants, i, malgrat la crisi, també ha estat un èxit pel que fa a les vendes i contractes que han dut a terme els comerços i les empreses que hi eren presents.

Els expositors han percebut en aquesta edició de Fira Palau un notable augment d’afluència de visitants, especialment el diumenge a la tarda. Així, s’estima que al llarg del cap de setmana unes 14.000 persones van apropar-se fins a un recinte firal que va aplegar un centenar d’expositors. Els estands es distribuïen en tres carpes i una de les naus del Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Tot plegat, sumava 2.750m d’exposició.

“Fira Palau, ha estat, un any més, un punt de trobada entre els ciutadans i ciutadanes de la vila i d’altres indrets, amb entitats, associacions, comerciants i empreses del municipi”, destaca l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, qui a més valora que Fira Palau és “un gran motor per promocionar el turisme a Palau-solità i Plegamans”. Mercè Pla concreta que “Fira Palau ha estat un pulmó d’oxigen per al teixit empresarial local i s’hi ha demostrat la valentia dels comerciants per tirar endavant els seus projectes adaptant-se a la difícil situació que viu el comerç”.

De fet, el president de l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, entitat que organitza Fira Palau, Àngel Marsal, subratlla l’augment de la concurrència de públic i de les vendes dels comerciants. “S’ha demostrat que la fórmula d’oferir productes i serveis a un preu especial funciona, així que potenciarem la iniciativa en properes edicions”, detalla Àngel Marsal.

Per la seva banda, el regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana, es mostra molt satisfet pels resultats assolits a Fira Palau perquè “a més de l’augment de visitants, les vendes han crescut”. Per a David Zambrana, això demostra que “el municipi compta amb un teixit comercial i empresarial molt professional que sap adaptar-se a les dificultats del context econòmic, cosa que ens fa ser molt optimistes”.

Fira Palau 2009 es va inaugurar oficialment divendres a les vuit del vespre amb la presència de l’Alcaldessa, Mercè Pla; el conseller d’Innovació, Universitats i Empreses de la Generalitat de Catalunya, Josep Huguet; el president de la Comissió de Comerç Interior de la Cambra de Comerç de Sabadell, Carles Marlés; el regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana; i el president de l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, Àngel Marsal.

A banda dels estands dels expositors, els visitants de Fira Palau van poder gaudir de més d’una trentena d’activitats adreçades a tots els públics, com una exposició de motos clàssiques, un globus aerostàtic, activitats infantils, un curset de sardanes o una mostra gastròmica. A més, a Fira Palau 2009 hi va haver una carpa per a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i per a les associacions del municipi. El consistori hi va fer una extensa exhibició dels projectes que té en marxa i dels serveis que ofereix a la ciutadania. El ric teixit associatiu del municipi va donar a conèixer als visitants les molt variades causes per les quals treballen.