dilluns, 23 de novembre del 2009

GRAN ACTE INSTITUCIONAL AMB MAJÚSCULES


S’inaugura el monument dedicat a les víctimes del terrorisme

El passat dissabte dia 21 de novembre, l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va inaugurar el monument dedicat a les víctimes del terrorisme situat al Parc de l’Hostal del Fum.

L’escultura, realitzada per l’artista Jesús Fructuoso, fa memòria i ret homenatge a totes les víctimes del terrorisme. “Aquest és un acte que vol fer sentir la memòria col·lectiva i l’escalf als familiars i amics dels que ja no es troben entre nosaltres” apuntava l’Alcaldessa Mercè Pla. D’aquesta manera, l’acte organitzat pel consistori, tenia l’objectiu d’aprofundir en la necessitat de treballar per l’esperit democràtic de la nostra societat.

L’acte va comptar amb la presència del President de l’Associació Catalana de les Víctimes del Terrorisme el Sr. José Vargas i l’autor de l’escultura, l’artista Sr. Jesús Fructuoso. Tots ells van agrair a l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans que hagués tingut la sensibilitat i la voluntat d’instal·lar el monument en un espai com l’Hostal del Fum.

L’acte va comptar amb la participació de l’Associació de les Dones per les Dones de Palau-solità i Plegamans, les quals van ser les encarregades de llegir un poema de benvinguda i d’encendre espelmes al voltant del monument, creant un ambient càlid i especial per recordar les víctimes del terrorisme. El violoncel·lista Miquel Pujol va interpretar les peces La Vall del Riu Vermell i el cant dels ocells.

L’acte va finalitzar amb l’ofrena floral institucional i l’audició de l’himne “el Cant dels cors” dels autors Jordi Méndez i Pilar Gil, compost explícitament per l’associació de les víctimes del terrorisme, mentre els assistents anaven encenent espelmes en dos sorrals situats al costat de l’estàtua.