dijous, 3 de desembre del 2009

LA IL·LUSIÓ DE TROBAR-ME ENTRE COMPANYS


L’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats signen un conveni per prestar serveis de mediació a la ciutadania palauenca

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Sabadell han signat un conveni de col·laboració que fixa les bases per tal que la ciutadania palauenca pugui recórrer a advocats del Col·legi per obtenir mediació com a via per solucionar conflictes abans d’arribar a les instàncies judicials.

La signatura oficial del conveni va formalitzar-se ahir, 2 de desembre, a la seu central del col·legi amb les rúbriques de l’Alcaldessa del municipi, Mercè Pla, i del degà del Col·legi, Juan Antonio García Cazorla. Els van acompanyar el regidor de Governació del consistori, Jaume Oliveras, així com altres professionals del Col·legi.

L’acord té com a objectiu impulsar, difondre i posar en pràctica la mediació com a mètode alternatiu de resolució de conflictes. Així, el Col·legi proporciona la seva infraestructura i serveis d’orientació i formació, així com professionals especialitzats en mediació. El conveni renova la col·laboració que ja havien signat ambdues entitats i que havia estat vigent durant els darrers anys, però també l’amplia. Abans només es contemplava la mediació en casos de conflicte familiar i ara s’estén a l’àmbit del dret privat susceptible de sotmetre’s a mediació, com ara conflictes veïnals, comunitaris, entre particulars i l’administració... Les persones que puguin estar interessades en els serveis de mediació que ofereix el Col·legi han de sol·licitar-ho mitjançant els Serveis Socials de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.