dimecres, 30 de desembre del 2009

TOCANT EL CEL EN MATÈRIA DE SEGURETAT VIAL. FELICITATS CAPORAL REINA!


L’Ajuntament signa el compromís de la ‘Carta Europea de Seguretat Vial’

La Policia Local és un dels mil primers signataris de la iniciativa ’25.000 vides per salvar’

El compromís que ha signat l’Alcaldessa, Mercè Pla, en nom de l’Ajuntament, i més concretament de la Policia Local, es basa en el projecte d’educació vial que es desenvolupa a Palau-solità i Plegamans, en tots els centres educatius del municipi.

En reconeixement per haver estat un dels mil primers signataris de la iniciativa de la Comissió Europea 25.000 vides per salvar - Carta Europea de Seguretat Vial, els coordinadors del projecte han atorgat a la Policia Local i al consistori avantatges com un espai de treball específic al web
www.erscharter.eu
i un accés privilegiat a tots els esdeveniments del projecte que se celebrin a la Unió Europea.

El compromís
El projecte educatiu en el qual es basa el compromís palauenc es dirigeix a uns 2.400 estudiants amb edats que van dels 6 als 16 anys. El compromís signat es detalla el pla educatiu, que té l’objectiu principal de desenvolupar hàbits i conductes de mobilitat segura entre els alumnes de les escoles i instituts. Amb aquest objectiu s’ha elaborat material didàctic i pedagògic i es destinen dos agents de la Policia Local durant dos mesos a fer classes a tots els centres, ja siguin públics o concertats. A més, amb els grups de 5è i 6è de primària es fan pràctiques al carrer i de circulació. Tot això es complementa amb activitats paral•leles, com concursos on participen els estudiants o sortides a centres de recerca i innovació en matèria de seguretat viària. Per dur a terme aquest compromís, la Policia Local i el consistori compten amb la col•laboració dels centres educatius de la vila així com del RACC, Attitudes, Jané, Institut Guttman, Honda i del Servei Català de Trànsit.

Enllaç (a la pàgina palauenca dins:
www.erscharter.eu
........