dilluns, 22 de febrer del 2010

CONSCIENCIANT ALS JOVES CONTRA EL CONSUM DE DROGUES

Teatre per a la prevenció envers les drogues

Els alumnes de 3r d’ESO van omplir divendres passat, 19 de febrer, el Teatre de la Vila per veure i participar en l’espectacle No em ratllis. Es tracta d’una activitat de la companyia Teatracció, que presenta d’una forma còmica i atractiva seriosos missatges en favor de la prevenció, la sensibilització i conscienciació envers les drogues. La metodologia de treball que presenta l’obra fuig del clàssic missatge exagerat per centrar-se en la responsibilitat i en la disminució de riscos si es dóna el consum.

L’activitat presentada per Teatracció consta de dues parts: l’obra de teatre i un debat posterior. En l’obra es representen les vivències, els pensaments i els records de tres joves que decideixen què fer en el seu temps lliure. Es presenten de manera oberta les conseqüències de les seves decisions i es plantegen interrogants als espectadors. En la segona part s’obre el debat teatral, al qual hi són convidats els joves a través de la resolució d’una situació conflictiva, on es treballa la negociació afectiva entre dos joves i s’incideix en la prevenció del consum d’alcohol a l’hora de conduir un vehicle.

“Creiem que una de les millors maneres d’arribar als joves per tal que adoptin una actitud crítica envers les drogues és presentar-los el tema amb el seu llenguatge i fent que puguin dir la seva, debatent entre ells”, resumeix el regidor de Joventut, Jaume Oliveras. L’activitat s’emmarca en el catàleg de suport que la regidoria de Joventut ofereix als plans d’acció tutorials del centres d’ensenyament palauencs. El projecte de Teatracció, que té l’assessorament tècnic de l’entitat ABD-Energy Control, compta amb el suport de l’Òrgan Tècnic de Drogodependències (Direcció General de Salut Pública), del Departament de Salut i de la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, així com de l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona.