dilluns, 15 de març del 2010

QUINA IL·LUSIÓ SER ELS PRIMERS EN ORGANITZAR UNA SETMANA SENCERA PER A LA MOBILITAT SEGURA I SOSTENIBLE!


S’inaugura la primera setmana de la mobilitat



Palau-solità i Plegamans, 15 de març – La Policia Local de Palau-solità i Plegamans conjuntament amb STOP accidents han donat el tret de sortida de la primera setmana de la mobilitat que se celebra al municipi.



Amb el lema “Te la jugaràs? Darrera de cada víctima n’hi ha moltes d’altres”, l’objectiu de la setmana és establir un punt de trobada per als professionals que treballen per fer que la mobilitat segui més segura i sostenible. L’acte ha comptat amb la presència del Director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya, la Presidenta Honorífica d’STOP Accidents Anna Mª Campo, l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla i el regidor de governació Jaume Oliveras i



Tots ells han destacat la importància de celebrar aquesta setmana dedicada a la mobilitat i les seves conseqüències. En aquest sentit, el Director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez Moya ha destacat que aquesta setmana ajudarà a enfortir la cultura de la seguretat vial a Catalunya i ha agraït la iniciativa tant valuosa que s’ha endegat al municipi. I és que Catalunya s’està convertint en capdavantera en la prevenció d’accidents de trànsit. “Tot i que encara s’ha de millorar considerablement, la feina feta per les institucions està donant el seu fruit i en conseqüència les víctimes mortals per accidents de trànsit han disminuït en els darrers anys” apunta Moya. Per la seva banda, la presidenta Honorífica d’STOP Accidents ha agraït profundament l’organització de la setmana i ha recordat que a banda de les morts en accidents de trànsit, "també s’han de tenir en compte els perjudicis que pateixen els familiars de les víctimes".



L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, ha explicat les diferents accions que està duent a terme l’equip de govern per potenciar la mobilitat segura al municipi. "A banda de donar ple suport a l’equip d’Educació Viària de la Policia Local del municipi, també està impulsant projectes encaminats a millorar la mobilitat al municipi, ja sigui la incorporació de l’autobús urbà o la creació d’una carril bici que connectarà els punts més importants del poble" apunta l'alcaldessa. Finalment, el regidor de Governació Jaume Oliveras, ha reafirmat el seu compromís de seguir impulsant les jornades any rere any.



Un cop finalitzada l’acte d’inauguració, s’han iniciat les diverses taules rodones on s’han tractat temes tant diversos com “l’educació per a la mobilitat segura i projectes”, “les víctimes de trànsit opinen” o “la mobilitat segura i les xarxes”.



La setmana s’allargarà fins el proper divendres 19 de març.



Dimarts dia 16,

Se celebrarà un “Tour per a professionals” a la Sala Central de comandament dels Bombers de Catalunya, a l’Aeroport de Sabadell i a l’Institut Guttman de Barcelona.



Dimecres 17,

S’ha programat un programa d’Educació per la Mobilitat per a la gent gran, una xerrada per tècnics de joventut “Els joves, protagonistes de la prevenció” i una xerrada per a tècnics en serveis socials “Experiència de treball social sanitari: Institut Guttman”.



Dijous dia 18,

El dijous es dedicarà a la mobilitat de del punt de vista del medi ambient i també s’oferirà una xerrada per a les Associacions de Mares i Pares d’Alumnes sota el títol “L’educació viària en família”.



Divendres dia 19,

L’últim dia de la setmana de la mobilitat es dedicarà als més joves. Al matí els joves de quart d’ESO del municipi podran veure el Road Show i de cara a la tarda a partir de les 17:30 se celebrarà la Festa de l’Educació Viària.



La setmana de la mobilitat segura ha estat organitzada per la Policia Local de Palau-solità i Plegamans conjuntament amb l’Associació STOP Accidents.