divendres, 18 de juny del 2010

TOTHOM: GENERALITAT, DIPUTACIÓ, CONSELL COMARCAL I ENTITATS DE JOVES D'ARREU, TENEN PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS COM A MODEL DE COGESTIÓ A SEGUIR


Els joves celebren el segon aniversari de l’Escorxador

L’efemèride coincideix amb la firma del conveni de cogestió de l’Espai Jove entre els joves i l’Ajuntament

En aquests dos anys l’Espai Jove l’Escorxador “s’ha convertit en un equipament absolutament imprescindible per als joves del municipi”, subratlla el regidor de Joventut, Jaume Oliveras. I és que el municipi compta ara amb un equipament adequat per a la joventut, després que diverses generacions ho haguessin reivindicat durant molts anys. L’Escorxador és l’equipament on els joves poden reunir-se, fer tota mena d’activitats i tallers formatius, així com accedir a diversos serveis, com informació acadèmica i laboral o assessorament en temes de salut, sexualitat, oci...

De fet, les estadístiques demostren fins a quin punt els joves s’han fet seu l’equipament. Des que l’Escorxador va obrir les seves portes, al juny del 2008, i fins al juny del 2010 s’han comptabilitzat 23.896 usuaris i s’han organitzat 102 activitats i 43 tallers. En concret, en els primers cinc mesos del 2010, 3.635 usuaris han utilitzat algun dels serveis de l’Espai Jove, s’han organitzat 37 activitats i s’han programat 13 tallers.

Celebració
Així, hi havia raons de sobra per celebrar com cal aquest segon aniversari. El dia escollit per a la festa va ser el dissabte 12 de juny, amb tot un seguit d’actes organitzats braç a braç entre la regidoria de Joventut i la Descoordinadora . El tret de sortida va ser a les sis de la tarda amb una exhibició al Skate Park, de monopatins i BMX. Des d’allà va arrencar la cercavila, animada pel grup de batucada Perkutes. Un cop la comitiva va arribar a la plaça de Ca l’Estruch va començar una actuació de circ a càrrec dels grups Vola qui vol i Espai de circ Cronopis, que es van afegir a la cercavila per tornar a actuar a la plaça de la Sardana.

En aquest punt van enfilar el tram final del recorregut fins arribar a l’Espai Jove l’Escorxador. Allà es va reprendre la festa amb el grup Palau Batucada Sound System, que va passar el relleu a l’actuació musical de DJ Mambo 48, acompanyada d’una exhibició de ball. I després de tant ballar, finalment va arribar el torn d’un bon sopar per recuperar forces. Va ser una suculenta barbacoa organitzada pels mateixos joves. Per últim, després d’acabar el bon sopar, va arribar el ball Buti & Roll Festival, que els joves van gaudir fins ben entrada la matinada.

Cogestió
Aquest aniversari ha coincidit amb la firma del conveni de cogestió de l’Espai Jove l’Escorxador, signat entre l’Ajuntament i la Descoordinadora, federació que agrupa les entitats juvenils del municipi. Aquest conveni és la base que permet que l’Escorxador sigui gestionat entre els joves i el consistori, prenent les decisions de forma conjunta.

Entre altres clàusules, “l’acord fixa l’aportació de 12.000€ per part de l’Ajuntament per a què la Descoordinadora organitzi tota mena d’actes al llarg d’un any”, especifica el regidor de Joventut, Jaume Oliveras. A banda de les activitats que els joves decideixin organitzar lliurement, el conveni estableix que la Descoordinadora ha col•laborar en les activitats estables de la regidoria de Joventut. Es tracta, concretament, de participar en l’edició del Mulla’t per la Festa Major d’enguany, en la programació de l’Espai Jove de Festa Major, en les Jornades de Participació Jove, en la formació d’iniciació a la participació, en la formació adreçada a les entitats i en l’elaboració i execució del nou Pla Local de Joventut. A més, el conveni permet que els joves puguin fer ús de l’Espai Jove fora de l’horari habitual de l’equipament sempre que es compleixin els requisits previstos.