divendres, 2 de juliol del 2010

ARA SÍ QUE AIXÒ NO TÉ MARXA ENRRERE!


Es col•loca la primera pedra de la nova Comissaria de la Policia Local

Aquest matí s’ha col•locat la primera pedra de la nova Comisaría de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans en el solar on en tan sols una setmana s’ha alçat l’estructura metàl•lica del nou edifici. L’acte ha estat presidit per l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, pel Secretari General de Seguretat del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya, Joan Delort, i pel regidor de Governació del consistori palauenc, Jaume Oliveras.

A banda d’aquestes personalitats també hi han assistit el Sotsdirector General de Coordinació de la Policia de la Generalitat de Catalunya, Carles Sánchez, l’Alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, l’Inspector en Cap de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans, Xavier Virgili, altres comandaments de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra, regidors i regidores de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, així com la Jutgessa de Pau de Palau-solità i Plegamans, Rosa Ricart, i ciutadans i ciutadanes a títol individual.

Parlaments
L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans s’ha mostrat molt satisfeta “per la construcció d’una nova comissaria oberta a tota la ciutadania, que serà un edifici amb la màxima qualitat i comoditat per a què s’atengui a la ciutadania tan bé com es mereix”. I és que a banda de la Policia Local, l’edifici inclou un nou auditori-sala polivalent per a cerimònies civils i actes ciutadans i acollirà de forma provisional el Jutjat de Pau. En el seu parlament, Mercè Pla ha englobat el projecte dins “l’objectiu de l’equip de govern de modernitzar i millorar la Policia Local com a peça clau per oferir a la ciutadania palauenca uns nivells òptims de seguretat, objectiu principal de l’Ajuntament des del principi d’aquesta legislatura”.

Per la seva banda, el Secretari General de Seguretat, Joan Delort, ha recordat que “la nova comissaria és molt més que un edifici, ja que la tasca dels policies és quelcom tan important com brindar seguretat a la ciutadania i aquest nou espai facilitarà molt aquesta tasca dels agents i l’atenció ciutadana”. “Quan estigui enllestit sereu vosaltres els que heu de treure’n el màxim profit i els que heu de fer que el ciutadà rebi el millor servei possible”, ha conclòs Delort dirigint-se als professionals de la seguretat.

El regidor de Governació, Jaume Oliveras, ha agraït “el suport del Sotsdirector General de Coordinació de la Policia, Carles Sánchez, per la seva col•laboració i predisposició des que l’actual equip de govern va començar la seva tasca”. “Fruit d’aquestes converses va quedar clara la millor ubicació per a la nova Comissaria”, ha revelat Oliveras, “que no és altre que el mateix indret on hi havia l’antiga, ja que és un punt cèntric que apropa l’equipament a la ciutadania i des del qual hi ha molt bona comunicació amb qualsevol punt del municipi”, ha subratllat el regidor. Amb la nova comissaria “culmina un ambiciós pla de modernització del cos per oferir el millor servei”, ha conclòs Oliveras, qui ha recordat “la creació de la Unitat de Medi Ambient, la Unitat de Proximitat, la consolidació de l’Educació Viària com a exemplar dins l’àmbit català i europeu, la incorporació de l’Inspector en Cap i de nous agents, entre altres millores”.

Abans d’aquests parlaments, l’arquitecte municipal responsable del projecte, Jordi Estruch, ha explicat el procés de definició de la nou equipament que requeria el municipi amb les premisses de “la funcionalitat i de potenciar el passeig de la Carrerada com a eix cívic del municipi”. També ha pronunciat unes paraules l’Arquitecte Iván Bercedo, creador de l’edifici junt amb Jordi Mestre, de l’Estudi d’Arquitectura Mizien. Bercedo ha explicat com s’ha concebut un edifici “que ha d’acollir amb la màxima comoditat i eficiència els agents de la Policia Local i que ha de donar la sensació de ser un espai obert per a la ciutadania”.

A més, ha comentat el repte de fer que l’edifici s’harmonitzés amb l’edifici del costat, les Escoles Velles de l’arquitecte Sert. Per últim, Bercedo ha destacat “la forma de l’edifici en forma de T, que ha estat possible gràcies a l’estructura en bigues de ferro”. Això permet que l’edifici compti amb dues porxades, una a la façana del passeig de la Carrerada i una altra a la façana oposada. “La del passeig de la Carrerada obre l’edifici al carrer i convida als vianants a entrar-hi, i l’altra oferirà protecció als vehicles de la Policia Local”, ha resumit l’arquitecte.

Després dels diversos parlaments, Mercè Pla, Joan Delort i Jaume Oliveres han procedit ha introduir les portades del dia dels diaris amb més difusió i de les revistes municipals dins un cilindre metàl•lic i junt amb monedes d’ús corrent. Tot seguit, el cilindre s’ha introduït en la primera pedra que ha estat enterrada sota l’estructura metàl•lica que ja dibuixa la silueta de l’emblemàtic edifici. L’acte de col•locació de la primera pedra ha comptat amb la col•laboració de Corpimo, l’empresa constructora del nou equipament.