divendres, 23 de juliol del 2010

SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA

La posició de l'Associació El Matí

L'associació El Matí recolza totes aquelles iniciatives que portin a la unitat d'acció de les diferents formacions polítiques nacionalistes amb la independència de Catalunya com a objectiu final, com la crida efectuada per una nova Solidaritat Catalana per la Independència. Tanmateix, igual que el seu precedent històric, entenem que aquest moviment caldria també dirigir-lo a les Corts Espanyoles, des d’on es limiten les nostres llibertats i des d'on se'ns impedeix preguntar si els catalans volem un estat propi.

L'associació El Matí, com a moviment catalanista transversal, no recomanarà el vot per cap candidatura concreta, entenent que els seus associats sabran interpretar quina d'elles defensarà amb més eficàcia els dos pilars bàsics del seu manifest fundacional: la defensa de la persona com el centre sobre el qual ha de girar tota l'actuació política i la independència de Catalunya com el millor estadi pel ple desenvolupament de la nació.

Finalment, fem una crida, amb el mateix esperit que inspira aquesta nova Solidaritat Catalana, a la responsabilitat i generositat de tots aquells que aspirin a formar part del futur Parlament amb aquest objectiu independentista. Ni el país ni la història perdonaria la fragmentació del vot ni la divisió de llistes per causa de disputes sobre afers de menor importància que l’alt objectiu que es defensa.

Barcelona, 22 de juliol de 2010.