dissabte, 28 d’agost del 2010

LA NOSTRA EMISSORA JA SURT AL CARRER PER FESTA MAJOR!


Ràdio Palau emet una programació especial de Festa Major

L’emissora retransmet actes en directe, els vespres, des de divendres 27 i fins dilluns 30 d’agost

Com a fase culminant del seu període d'emissions en proves, Ràdio Palau (91.7 FM) oferirà una programació especial per la Festa Major 2010 de Palau-solità i Plegamans. “Ràdio Palau vol participar i donar veu a la ciutadania que gaudeix de la seva festa grossa”, destaca el regidor de Comunicació, Jaume Oliveras.

Les emissions s’inicien divendres 27 d’agost, a les 19h, amb una entrevista a l’Alcaldessa, Mercè Pla, i els regidors de Cultura i Joventut, Miquel Truyols i Jaume Oliveras, respectivament. Tot seguit, i com els quatre dies en què es farà aquesta programació especial, la Unitat Mòbil de Ràdio Palau retransmetrà en directe diversos actes de Festa Major. Tot plegat es combinarà amb entrevistes a diversos protagonistes de la festa grossa palauenca, com ara integrants dels grups musicals els Pets, els Amics de les Arts, o Los Impagaos, o l’Orquestra Maravella, entre altres.

La programació especial de Festa Major serà de 19 a 22h el divendres 27 i de 19 a 21h els següents tres dies de Festa Major (de dissabte a dilluns). La programació especial clourà el dilluns 30 amb una tertúlia de balanç en què participaran representants dels organitzadors de la Festa Major. Tot i que Ràdio Palau té previst iniciar les seves emissions regulars a finals de setembre, l'emissora no vol deixar passar l'oportunitat de sortir al carrer en un esdeveniment tant important per al municipi com la Festa Major.

De fet, la programació especial de Festa Major serveix també per estrenar el nou sistema professional d’àudio informàtic que s’ha instal•lat recentment. Es tracta del programa GDS, de Lexon Broadcast, que possibilita una major agilitat als professionals i col•laboradors de la ràdio a l’hora de dur a terme la programació. El sistema està dotat d’un servidor i dos terminals (estudi 1 i estudi 2), reproduint els arxius sonors amb una qualitat superior a un CD ja que utilitzen el sistema de compressió d’arxius MP2 de gran gualitat. Alhora, permet també l’edició d’àudios en multipistes, així com l’automatització horària de les emissions.