dimecres, 4 d’agost del 2010

SOM UN EXEMPLE A SEGUIR, TAMBÉ EN MATÈRIA DE JOVENTUT


Joves de Caldes de Montbui visiten l’Escorxador per conèixer el seu funcionament

Una delegació de l’equip tècnic de joventut del consistori de Caldes de Montbui i 15 joves calderins van visitar el 28 de juliol l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans per conèixer el seu funcionament i agafar idees per planificar un equipament de joventut a la població veïna.

En la visita a l’equipament palauenc van ser rebuts per l’equip tècnic de joventut i per membres de la Descoordinadora, l’entitat que agrupa les associacions juvenils de Palau-solità i Plegamans. A banda d’ensenyar els espais i serveis que es posen a disposició dels joves a l’Escorxador, els amfitrions palauencs van explicar el sistema de funcionament basat en la cogestió de l’Espai Jove, tant pel que fa a l’ús de les instal•lacions com pels serveis que ofereix i les activitats que s’hi desenvolupen.

“La cogestió permet, entre moltes altres avantatges, que els joves participin en la presa de decisions i en l’organització d’activitats, cursos, tallers...”, resumeix el regidor de Joventut de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Jaume Oliveras. “És un sistema de funcionament que està donant uns resultats excel•lents, sobretot pel que fa a la implicació dels joves en la vida associativa del municipi”, afegeix el regidor.

A banda de l’Espai Jove l’Escorxador, els joves i tècnics de Caldes de Montbui van visitar també el Casal de Joves el Kaliu de Lliçà de Vall per tenir una visió més àmplia del funcionament d’aquesta mena d’equipaments a les poblacions de l’entorn.