dilluns, 6 de setembre del 2010

EL MÓN TORNA A COMENÇAR DE NOU!


Els centres d’ensenyament, llestos per a l’inici de les classes

Poc després de l’inici de curs s’enllestirà el Carril Bici que enllaçarà escoles, instituts i equipaments

Demà, 7 de setembre, arrenca el curs escolar 2010-2011. A Palau-solità i Plegamans començaran les classes un total de 1.621 alumnes d’educació infantil i primària, matriculats a les 5 escoles del municipi (quatre públiques i una concertada).

També iniciaran demà les classes els alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), batxillerat i formació professional, en els instituts Ramon Casas i Carbó (públic) i la Marinada (concertat). A falta de concretar les dades oficials de matriculació en aquests dos centres, i en base al total d’alumnes del curs anterior, hi haurà una xifra aproximada d’uns 820 alumnes en els centres de secundària (uns 700 a l’IES Ramon Casas i Carbó i uns 120 a la Marinada). Per tant, la xifra aproximada de nens, nenes i joves que demà començaran les classes a Palau-solità i Plegamans serà d’uns 2.440 alumnes.

Nou Carril Bici
En el curs escolar 2010-2011 s’estrenarà el nou Carril Bici que ja s’està instaurant en bona part del municipi i que es vol inaugurar un cop estigui enllestit i degudament senyalitzat. “El Carril Bici connectarà els centres d’ensenyament i equipaments esportius i culturals, entre altres punts d’interès”, destaca el regidor d’Ensenyament i Via Pública, Josep M. Serraviñals.

Així, el carril donarà servei de forma especial als alumnes dels centres educatius, “tot potenciant la bicicleta com a mitjà de transport tenint en compte que la població jove, adolescent i infantil és un dels segments que més ús fa d’aquest vehicle saludable, divertit i no contaminant”, apunta el regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Abel Julien. Per la seva banda, el regidor de Governació, Jaume Oliveras, subratlla que el disseny del Carril Bici que s’està instaurant als carrers del municipi “és una forta aposta per la seguretat viària dels usuaris de la bicicleta”, un aspecte cabdal en el disseny del Carril Bici, “que té molt en compte que gran part d’ells són nens, adolescents i joves”, afegeix Oliveras.

Millores als centres
D’altra banda, el curs arrenca després que durant el període de vacances l’Ajuntament dugués a terme feines diverses d’arranjament i millores als edificis i instal•lacions en alguns dels centres públics.

A l’Escola Bressol Patufet s’ha canviat el paviment d’una aula de lactants, sala de biberons i lavabo. Aquesta actuació ha resultat de gran importància per a l’escola perquè el paviment es trobava en molt mal estat en alguns dels casos. A l’Escola Josep M. Folch i Torres s’ha pintat de nou el passadís de la primera planta, així com l’aula de professors i els lavabos de la planta baixa. També s’ha repassat la pintura d’algunes aules i d’elements com portes, marcs i radiadors de totes les aules de la primera planta. En aquesta escola també s’han fet millores al pati, ja que s’han eliminat l’escorrentia de la pista de futbol i s’ha realitzat una aportació de sauló entre l’edificació principal i la pista de bàsquet per millorar el ferm i la seva resposta davant la pluja. Al sauló també s’han tapat forats.

A l’Escola Palau també s’han fet treballs de pintura i millores al pati. En concret, s’han pintat les parets dels passadissos de tot el centre així com totes les aules d’educació primària i infantil. Pel que fa al patí, s’han eliminat les escorrenties del sauló i s’hi han eliminat forats, a més de remuntar-lo cap a la part del pati i de compactar-lo. També s’hi han fet repassos a la carpineteria de portes i finestres. A l’Escola Can Cladellas s’han eliminat forats del pati. En general, s’ha repassat l’estat del ferm dels patis de totes les escoles d’educació infantil i primària, i també s’han netejat les zones ajardinades de l’IES Ramon Casas i Carbó, on s’han eliminat males herbes, d’entre altres actuacions.