dimecres, 29 de setembre del 2010

LA VAGA A PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Poca incidència de la vaga a l’Ajuntament durant el matí

La jornada de vaga general que té lloc avui, 29 de setembre, ha comptat amb un seguiment provisional del 16,3% del personal de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Dels 227 treballadors deLA plantilla, 37 del torn del matí han fet vaga. Les dades definitives se sabran un cop hagi finalitzat el torn de la tarda. En general, “no s’han detectat incidències remarcables en el global del municipi”, resumeix el regidor de Governació, Jaume Oliveras.

Des de primera hora del matí els serveis municipals de l’Ajuntament han treballat amb un ritme normal pel que fa a oficines, serveis tècnics i bona part de la resta d’àrees. El cos de la Policia Local també ha treballat amb normalitat, si bé cal tenir en compte que la Policia Local ha de prestar el servei habitual per imposició legal. L’Espai Jove l’Escorxador, però, sí és un equipament municipal que s’ha tancat per raó de la vaga.

Les escoles bressol municipals han treballat a un ritme inferior que el d’un dia laborable normal. En concret, a l’Escola Bressol Patufet la situació durant el matí ha estat de normalitat, mentre que a l’Escola Bressol el Sol hi ha treballat més de la meitat del personal. La resta de centres educatius, d’educació infantil, primària i secundària, han funcionat també amb normalitat. Ara bé, a primera hora del matí alguns centres tenien els panys de les portes segellats amb silicona. “Una incidència que s’ha resolt de seguida i sense originar cap tipus de problema afegit” explica el regidor de Governació, Jaume Oliveras.

Pel que fa al transport públic, les línies d’autobús que operen a Palau-solità i Plegamans han complert aquest matí la totalitat dels servies mínims establerts pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i que s’havien pactat prèviament amb els sindicats.

A nivell de municipi, el regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana considera que “durant el matí el seguiment de la vaga ha estat baix i l’ambient general ha sigut de tranquil•litat”. Quant a l’activitat comercial, aquest matí han obert els dos grans supermercats del municipi, després de comprovar que els seus treballadors han acudit al lloc de feina, i malgrat uns moments inicials d’incertesa. Alguns dels petits comerços han treballat amb normalitat, d’altres han obert portes a mitges i també hi ha hagut els qui han decidit no obrir.

On sembla que s’ha notat més el dia de vaga és als polígons industrials del municipi, almenys pel que fa a incidents, però que tampoc han estat de gravetat. L’Ajuntament no disposa de dades del nombre de persones que treballen al municipi que hagin secundat la vaga, ni de les empreses que han decidit tancar o treballar amb normalitat, però sí s’ha constatat l’acció de piquets. “Alguns d’ells han impedit aquest matí l’entrada de vehicles als estacionaments de grans empreses, però la Policia Local i els Mossos d’Esquadra han garantit que les persones que volien accedir al seu lloc de treball ho hagin pogut fer a peu” apunta Jaume Oliveras. Per la seva banda, el regidor David Zambrana ha explicat que “algunes empreses han treballat però amb les portes tancades i altres han decidit no obrir condicionades per l’acció d’alguns piquets”.