dimecres, 22 de setembre del 2010

PELS FUTURS POLÍTICS DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Es presenta el projecte Ajuntament Jove



Aquest matí més de 150 nens de tercer d’ESO dels instituts del municipi han participat a l’acte de presentació del projecte Ajuntament Jove. Una iniciativa que pretén que els joves coneguin d’una forma directa i entenedora el sistema democràtic, el pluralisme polític, la participació en la presa de decisions i en definitiva, com funciona el món de la política, començant per baula més propera als ciutadans com és l'Ajuntament.



“És una bona ocasió per que els joves pugui tenir una percepció directe de com es gestiona l’administració local i alhora serveixi per trencar els tòpics que desprestigien els polítics” apunta l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans Mercè Pla.



Els joves cursaran durant tot el curs l’assignatura d'educació per a la ciutadania que consistirà en el treball d’aspectes relacionats amb la política com la participació, la democràcia o la presa de decisions, entre d’altres... Hauran de formar un grup polític, assistir als plens municipals i finalment, constituir un Ajuntament Jove amb el seu alcalde o alcaldessa.



El regidor de joventut, Jaume Oliveras ha destacat que els joves “podran saber que hi ha gent que es presenta a unes eleccions amb la voluntat de prendre decisions i vetllar pels interessos dels ciutadans i ciutadanes del municipi”.



L’acte ha comptat amb la presència dels diferents regidors que conformen l’equip de govern municipal. I és que des de l’equip de govern es valora molt positivament la tasca que desenvoluparan els joves. El projecte s’ha posat en marxa coincidint amb l’inici del curs i és previst que s’allargui fins al mes d’abril. Ha estat una iniciativa promoguda per la regidoria de joventut conjuntament amb la regidoria d’ensenyament de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i amb la col·laboració dels centres educatius del municipi.