dimarts, 21 de setembre del 2010

UNA POLICIA UNIDA I MOTIVADA, ÉS TAMBÉ UNA POLICIA EFICAÇ!


La Policia Local deté ‘in fraganti’ tres lladres de coure

La Policia Local de Palau-solità i Plegamans va sorprendre i detenir tres individus que estaven robant cable de coure divendres passat, 17 de setembre. Els policies palauencs van comptar amb la col•laboració i el suport d’una patrulla dels Mossos d’Esquadra. En el moment de detenir-los, els lladres ja s’havien fet amb uns 200kg de coure. L’estaven robant en un indret apartat del municipi, a la zona de Can Valls, just on antigament se situava el desaparegut Càmping Palau.

La Policia Local va tenir coneixement del delicte gràcies a una trucada d’uns excursionistes que van observar com els tres individus feien moviments sospitosos a l’indret esmentat. Immediatament, una patrulla de la Policia Local va desplaçar-se fins als lloc indicat i van acostar-se als lladres de forma sigil•losa. En corraborar que efectivament s’estava cometent el robatori, van demanar suport a una altra patrulla del cos de seguretat palauenc i als Mossos d’Esquadra. En arribar els reforços, pocs minuts més tard, es va procedir a sorprendre els lladres i detenir-los. Es tracta de tres persones de nacionalitat espanyola, veïns de Sabadell, que compten amb antecedents per delictes contra la propietat. Els Mossos d’Esquadra ja els han posat a disposició judicial.

“Hem de felicitar l’actuació de la Policia Local per la professionalitat dels seus agents, que han detingut de forma impecable a tres delinqüents just quan estaven robant al nostre municipi”, destaca el regidor de Governació, Jaume Oliveras. Per la seva banda, l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, ressalta “la valentia i el gran paper dels excursionistes que van veure el robatori i van avisar la policia”. I és que, segons Pla, “el cas demostra com és d’important la col•laboració ciutadana per a la tasca policial en favor de la seguretat”.

El robatori de metalls com el coure és un delicte que s’ha incrementat a Catalunya, per l’alt preu del coure i pel fet que existeix un mercat negre actiu. Degut al creixement d’aquests robatoris s’han engegat dispositius de vigilància i control especials per part dels Mossos d’Esquadra i dels cossos de seguretat municipals. El dispositiu especial de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans efectua les operacions previstes des de fa aproximadament un mes. Amb tot, la policia palauenca matisa que aquesta mena de robatoris, ja sigui de cablejats com de tapes de clavegueram o altres elements metàl•lics, s’han donat al municipi només de forma esporàdica.