dimarts, 5 d’octubre del 2010

DEDICAT ESPECIALMENT A TOTS AQUELLS QUE ES MORIEN DE GANES DE DIR QUE NO VOLIEM LA RÀDIO!


Ràdio Palau torna a emetre amb l’estrena de la programació estable

Es pot escoltar l’emissora municipal al 91.7 de l’FM

Ràdio Palau va estrenar ahir, 4 d’octubre, la nova programació estable, després de 6 mesos d’emissions en proves i d’haver fet dues programacions especials, una en motiu de la Festa Major 2010 i una altra dins el marc de Fira Palau. L’Alcaldessa, Mercè Pla, es mostrava molt satisfeta en la presentació de la programació a Fira Palau: “El nostre municipi compta de nou amb Ràdio Palau, després d’haver culminat el procés necessari per tenir una emissora en situació legal i amb unes instal•lacions segures i de qualitat”. “Ens hem de felicitar perquè ja tornem a tenir l’emissora en funcionament, cosa que em fa sentir molt content i emocionat”, declarava ahir Jaume Oliveras, regidor de Comunicació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, en ser entrevistat al nou magazín de tarda El meu carrer.

L’estrena de la nova programació significa també el retorn de l’emissió estable de programes propis després del tancament de l’antiga Ràdio Palau, ara fa dos anys, perquè l’emissora funcionava sense estar legalitzada i els estudis estaven situats en un edifici amb aluminosi. “Durant aquest temps s’han construït els nous estudis i s’han equipat amb les instal•lacions necessàries, s’ha elaborat el projecte tècnic, s’ha legalitzat l’emissora, s’ha convocat la plaça de director de Ràdio Palau mitjançant un concurs públic i s’han fet totes les tasques necessàries que culminen amb la inauguració de la nova programació”, especificava Jaume Oliveras. “Ara que tornem a tenir Ràdio Palau, cal que doni servei a la ciutadania”, manifestava Oliveras, qui també assegurava que l’emissora “ha de ser moderna, àgil, plural i participativa”.

Eduard Garcia, director de Ràdio Palau, concreta, en aquest sentit, que Ràdio Palau “compta amb col•laboradors que són representants de diverses entitats del municipi i que preparen continguts vinculats a les activitats de les associacions i d’interès per a la ciutadania palauenca”. Garcia destaca també que “en breu es podrà escoltar Ràdio Palau en directe i en línia, a través d’Internet”. De moment, Ràdio Palau té una pàgina web (www.radiopalau.cat) on es poden escoltar alguns continguts i consultar les notícies vinculades a la pròpia emissora. També compta amb un perfil a la xarxa social Facebook (Ràdio Palau), on els oients poden consultar informació sobre la ràdio i participar-hi, comunicant la seva opinió, fent suggerències...

La nova programació emet 24 hores al dia, tot i que la franja de continguts en directe es concentrarà de les 7 de la tarda a les 11 de la nit. Els continguts passen per un magazín diari amb entreteniment i actualitat, informatius propis i també tota una franja de col•laboracions de palauencs, palauenques i entitats que presenten espais ja veterans com l’Hora del Sud, Finestra Oberta, l’Espai ADISPAP, els Moments Estelars de la Música Clàssica o el Frikinomikon. També hi ha l’espai Palau a Debat, on es tracten temes de l’actualitat palauenca amb la participació de representants dels diversos grups polítics. Com a novetats, hi ha el programa musical Insomni o el programa de teatre Aforament Limitat. “Es proposa una programació variada amb continguts de proximitat i participatius i amb veus d’opinions molt diverses”, conclou Garcia.