dijous, 7 d’octubre del 2010

EL BALANÇ DEL TRIPARTIT

§ El balanç del tripartit és molt negatiu. Un problema greu afegit als problemes del país.

§ Ha fet un pobre desplegament de l’Estatut.

§ El traspàs més important, rodalies, s’ha fet sense trens ni vies ni estacions.

§ El nou finançament ha estat un fracàs. Incompleix l’Estatut i aporta uns recursos molt minsos. La Generalitat haurà de retornar diners a l’Estat.

§ L’Estat deu a Catalunya 2.755 M€ en virtut de la DA3a.

§ El pes de les polítiques socials en el pressupost ha disminuït tot i doblar-se el pressupost.

§ Fracàs de la llei de la Dependència. La Generalitat paga tres euros per cada euro que paga l’Estat. A més, hi ha mala gestió: 88.821 persones esperant prestació.

§ S’han aturat els ajuts a les vídues i a les famílies.

§ El fracàs escolar és el doble del de la UE. Els barracons s’han doblat en 7 anys.

§ A Catalunya, cal esperar-se més dies que a Espanya per operar-se.

§ El tripartit ha demostrat la seva incapacitat per gestionar la crisi. Catalunya, líder en recessió, en destrucció d’ocupació i en atur juvenil (40%, el doble del de la UE).

§ Mala gestió de les finances públiques, cosa que ha provocat més dèficit i endeutament.

§ El tripartit ha estat el líder de la no austeritat: ha augmentat el personal (61%), els alts càrrecs i el personal eventual.

§ El mal govern del tripartit ha tingut un sobrecost per al país: línia 9, crisi de la sequera, estudis, publicitat, més personal...

§ Amb el tripartit ha augmentat la pressió fiscal. La influència sobre Madrid en benefici de l’economia catalana ha estat nul·la.

§ L’edifici del país està malmès, però també l’ànima. El nostre objectiu: reflotar el país. El 28-N, l’oportunitat per tancar l’etapa tripartit i iniciar-ne una de nova.



La dada:

§ El tripartit es va marcar com a objectiu de legislatura reduir l’atur a Catalunya. En el document de Compliment del Pla de Govern (setembre 2010) el tripartit diu: “Per tot això, i malgrat l’encara elevat nombre d’aturats del nostre país podem donar aquest objectiu per pràcticament assolit”.