dilluns, 4 d’octubre del 2010

MÀXIMA SATISFACCIÓ PEL DISENY I ACCEPTACIÓ DE L'ESTAN DE L'AJUNTAMENT


La 29a Fira Palau tanca portes després de rebre milers de visitants

L’èxit de públic ha estat el tret definitori de la 29a Fira Palau, que ha tingut lloc aquest cap de setmana al recinte firal instal•lat a l’explanada annexa al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Fira Palau ha acollit enguany a quasi un centenar d’expositors distribuïts en els 24.000m2 que ha ocupat la mostra que reuneix bona part dels comerços, empreses i entitats del municipi.

Més vida per al comerç
“L’afluència massiva de públic durant tot el cap de setmana demostra la solidesa de Fira Palau com a una de les mostres de referència de la comarca”, subratlla l’Alcaldessa, Mercè Pla. “Felicitem molt sincerament l’Associació de Comerciants i les entitats col•laboradores per l’èxit aconseguit i l’enorme feina que hi ha al darrere d’un esdeveniment tan important per als comerços, empreses i entitats del nostre poble”, afegeix Pla.

“Calculem que enguany hi han acudit uns 14.000 visitants, cosa que situa Fira Palau a l’alçada d’esdeveniments com la Festa Major pel que fa a l’afluència de públic”, resumeix amb satisfacció el president de l’Associació de Comerciants de Palau-solità i Plegamans, Àngel Marsal. El volum de visitants va provocar l’èxit rotund de les activitats que s’han celebrat dins Fira Palau, com la Mostra Gastronòmica, on es van esgotar les existències.

Més enllà de la seva rellevància com a acte popular i multitudinari, Fira Palau reforça, any rere any, el seu paper com a dinamitzador econòmic. “Cada any creix la funció comercial de Fira Palau” afirma Marsal, que afegeix: “Els expositors aprofiten per fer ofertes molt interessants a les persones que visiten Fira Palau, cosa que es tradueix en un volum important de vendes i acords molt beneficiosos per a compradors i venedors”. Per al regidor d’Indústria, Comerç i Turisme, David Zambrana, l’enorme participació “demostra que Palau-solità i Plegamans compta amb uns comerços que són sinònim de garantia, qualitat i proximitat”.

Mostra d’entitats i institucional
A banda de la mostra comercial i empresarial, Fira Palau té un important paper com a punt de trobada de les entitats socials i culturals del municipi, que aprofiten per explicar als visitants les seves activitats i els seus projectes compromesos amb la solidaritat, la cultura, l’esport, el medi ambient... En la mateixa carpa d’entitats també hi va ser present, un any més, l’estand de l’Ajuntament, on s’exposen els projectes del consistori i s’informa sobre l’ampli ventall de serveis que pot fer servir la ciutadania. A més, l’estand de l’Ajuntament compleix amb una important funció com a punt d’informació, ja que molts tècnics i regidors de l’Ajuntament van estar disponibles a l’estand per resoldre qualsevol dubte dels visitants.

Oci, cultura i esport
Paral•lelament a l’exposició de les empreses i entitats del municipi, Fira Palau ha servit també per celebrar tot un ventall d’activitats lúdiques, culturals i esportives. Un dels actes paral•lels que més èxit va tenir va ser la inauguració de la Ronda Verda de la Riera, acte amb el que es va celebrar la Pedalada contra el Canvi Climàtic. Unes 300 persones van aplegar-se amb les seves bicicletes i recórrer el nou vial per a persones i bicicletes que recorre el marge de la Riera de Caldes des del centre del municipi i fins al Parc de l’Hostal del Fum. Alguns dels ciclistes van fer el recorregut curt per la Ronda Verda, mentre que els més preparats van allargar la pedalada a través del Carril Bici que s’està instaurant actualment al casc urbà del municipi.

Els ciclistes van poder conèixer aquest nou camí exclusiu per a bicicletes i vianants. La seva implantació ha servit per recuperar la Riera de Caldes com a eix per a l’ús ciutadà, després de molts anys d’abandonament i degradació, especialment al tram de la Riera de Caldes que passa pels polígons industrials. I és que la implantació de la Ronda Verda ha anat acompanyada d’actuacions que han revaloritzat l’espai, retirant escombraries i deixalles i enjardinant la zona amb vegetació autòctona.

A més de la pedalada, Fira Palau va acollir també un enlairament de globus aerostàtic, la XIV Mostra Gastronòmica amb sopar i ball, un campionat d’escacs, una ballada de sardanes amb la Cobla els Lluïsos, una exposició de motos clàssiques i antigues, la XII Trobada de Cotxes Clàssics i Antics, la presentació de la nova Ràdio Palau o l’exhibició de ball d’un club esportiu del municipi. A més, la IX Trobada Gegantera va servir per celebrar el centenari d’en Massagran, el popular personatge de la literatura infantil catalana creat per l’escriptor Josep M. Folch i Torres. Com no podia ser d’una altra manera, hi va participar el capgròs d’en Massagran, que acaba d’incorporar-se a la gran família de la Colla de Geganters i Gralles de Palau-solità i Plegamans.