dimarts, 30 de novembre del 2010

TRACTEM LA SEXUALITAT AMB ELS JOVES, AMB RESPONSABILITAT PERÒ SENSE EMBUTS

I Setmana Rodona per la sexualitat saludable dels joves

La iniciativa s’emmarca dins els actes organitzats al voltant del Dia Munidal de la Sida

Divendres 26 de novembre va arrencar la 1a Setmana Rodona de Palau-solità i Plegamans, que s’estén fins al 3 de desembre. “La Setmana té l’objectiu de conscienciar els joves sobre la importància de viure la sexualitat d’una manera responsable i saludable”, explica el regidor de Joventut, Jaume Oliveras.

Totes les activitats es desenvolupen a l’Espai Jove l’Escorxador i estan especialment dirigides als joves, excepte una, que es dirigeix als pares, mares i tutors legals. Es tracta de la xerrada Els conflictes i problemes de l’adolescent: quan cal preocupar-se, que tindrà lloc demà, dimecres 1 de desembre, a les 19.30h. Pel que fa a les activitats per a joves, hi ha tot un ventall força diversificat per tal de reflexionar al voltant de la sexualitat responsable i de les mesures protectores davant les malalties de transmissió sexual, com la Sida, i els embarassos no desitjats.

Per exemple, la primera activitat, anomenada La Nit Eròtica... Parlem de sexe s’adreçava a nois i noies majors de 18 anys. Van acudir-hi gairebé una vintena de persones que van treballar aspectes com les habilitats de comunicació en l’àmbit afectiu i sexual, les tipologies d’anticonceptius, la prevenció davant l’embaràs no desitjat i les malalties de transmissió sexual... Els joves que hi van assistir van avaluar molt positivament l’activitat, fins al punt de sol•licitar l’organització regular de tertúlies sobre la sexualitat i la salut. “Els joves van valorar especialment el fet de poder tractar aquests temes en un espai informal i entre gent de la mateixa edat”, especifica el regidor de Joventut, Jaume Oliveras.

La setmana també inclou el cinefòrum Cine, condons i crispetes que es va celebrar ahir, dilluns 28 de novembre. Estava dirigit a joves majors de 12 anys, que van poder veure i comentar la pel•lícula El diario de Carlota, de José Manuel Carrasco. La proposta d’activitats es completa amb les tardes de joc Condonéate, els Punts d’Informació Jove, tallers i xerrades, l’exposició Sida Sobre Rodes o el veredicte del Concurs del Cartell de la Sida, entre altres.

Telèfon del Programa per a la Prevenció i Control de la SIDA: 900.21.22.22ç