dissabte, 25 de desembre del 2010

BON NADAL!

Ha arribat el Nadal. En aquestes dates com cada any es multipliquen les activitats comercials i ens felicitem les festes.

Amb la crisi, caldrà que tinguem en compte que més enllà del materialisme en el que ens hem instal·lat haurem de ser capaços de propiciar als comerciants una bona campanya per a que puguin tirar endavant els seus negocis. Curiosament, d’una banda sabem que gastar en excés no és bó, però de l’altra, el consum responsable ajudarà a dinamitzar l’economia, que bona falta li fa.

El tema de fons que inspira el meu comentari és, però, la capacitat de viure més espiritualment aquestes festes nadalenques. He observat que en alguns ambients està desapareixent la referència al Nadal, i directament la gent es felicita el nou any o si més no unes bones vacances. Això ho he notat en múltiples felicitacions que aquests dies inunden la bústia del correu electrònic.

I el Nadal què? Quin afany per tal de fer desaparèixer els elements tradicionals que han fornit la nostra cultura! No vull contribuir a aquest procés de liquidació de les referències col·lectives del nostre país. Avui, ens cal defensar el Nadal, com a manifestació de la llum que ens porta a la veritat, i defensar valors sòlids imprescindibles per la convivència. Avui, cal que “sortim de l’armari”, i defensem un pessebre amb nen Jesús, i unes Festes que no ens poden robar els pirates de la postmodernitat. Així que, us desitjo que tingueu un Bon Nadal, en la pau i l’esperança que ens porta l'infant Jesús.