dimarts, 14 de desembre del 2010

SEGUIM INCREMENTANT LA SEGURETAT AL MUNICIPI


Continua disminuint el nombre de faltes i delictes

El nombre de faltes i delictes comesos a Palau-solità i Plegamans continua en descens, segons les dades que es van presentar en la Junta de Seguretat Local que es va celebrar divendres 10 de desembre. En concret, es van presentar les dades relatives a la seguretat ciutadana corresponents al període que va des de l’1 de novembre del 2009 fins al 31 d’octubre del 2010. En els mesos esmentats, “el total de faltes i delictes ha baixat un 2% respecte al mateix període anterior” [de l’1 de novembre del 2008 fins al 31 d’octubre del 2009], comenta l’Inspector en Cap de la Policia Local, Xavier Virgili.

A més, el descens és més acusat en el cas dels delictes --més greus que les faltes-- on la disminució comparativa entre ambdós períodes és del 7,77%. Pel que fa als delictes contra el patrimoni, la baixada ha estat del 14,89%. El 60% de les denúncies per fets ocorreguts a Palau-solità i Plegamans han estat interposades a l’oficina de denúncies de la Policia Local del municipi. En el mateix període hi ha hagut 27 detencions per delictes comesos al municipi, efectuades per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra.

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, considera que “les dades demostren la professionalitat i bona feina de la Policia Local en favor de la seguretat ciutadana, que ha sigut des del primer dia una prioritat d’aquest equip de govern”. El regidor de Governació, Jaume Oliveras, destaca que “les dades posen de relleu que Palau-solità i Plegamans és un dels municipis més segurs del nostre entorn”.

Tant Mercè Pla com Jaume Oliveras van presidir la reunió de treball de la Junta de Seguretat Local, en la que van prendre part l’Intendent de l’Àrea Bàsica Policial de Sabadell, el Sotsinspector de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de Santa Perpètua de la Mogoda, l’Inspector en Cap de la Comissaria de Sabadell del Cos Nacional de Policia, i l’Inspector en Cap i el Sergent de la Policia Local de Palau-solità i Plegamans. A banda de posar en comú les estadístiques, la reunió va servir també per tractar aspectes de coordinació entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local en casos d’emergència i per analitzar el funcionament de la campanya nadalenca de protecció especial a les zones comercials, que inclou els dispositius Grèvol (patrulles mixtes dels dos cossos) i Estel (agents de la Policia Local).