divendres, 3 de desembre del 2010

SOBRE EL PLE D'AHIR EXTRAORDINARI DE PRESSUPOSTOS

El meu amic, em segueix obsequiant amb autèntiques joies en forma epistolar, enviant-me correus on reflexiona sobre diferents aspectes de la política local.

ahir va escoltar el ple extraordinari de pressupostos, i em diu el següent:


Estimat Jaume,

Després d’haver escoltat el ple d’ahir al vespre per Ràdio Palau torno a constatar la manca de lideratge absoluta dels dirigents del PSC a Palau-solità i Plegamans.

Es presentava un ple complicat per als responsables de l’oposició. S’enfrontaven a un govern cohesionat que presentava uns pressupostos pensats per fer front a la crisi en la que estem submergits.

En primer lloc, va ser curiós veure el canvi dels papers de l’auca palauenca. En contra del que ens té acostumats el regidor d’economia, Albert Font va fer un discurs conciliador demanant responsabilitat als partits de l’oposició per tirar endavant uns pressupostos que necessitaven el suport de tots els partits per tal de treballar plegats per sortir de la crisi. Convergència i Unió a Palau vol aprofitar la inèrcia del triomf del seu líder al Parlament de Catalunya i sap que ha de fer una campanya en positiu i estendre la ma a tots els partits. Mai se sap amb qui haurà de pactar si vol seguir governant palau.

Després d’escoltar el discurs conciliador del regidor d’economia, va ser el torn de la regidora ecosocialista Àngels Marcuello. Portava un discurs contundent i preparat. És conscient que a pocs mesos de les eleccions no pot baixar la guàrdia. Els resultats de les eleccions al Parlament no es corresponen a les seves expectatives i per tant, cal marcar clarament la seva posició.

Per la seva banda, el partit dels socialistes estava encara extasiat pels greus resultats obtinguts el passat 28 de novembre. La defensa de la seva posició respecte els pressupostos va anar a càrrec del Sr Castany. Tot i que és ell qui sempre ha portat defensat els números dins el partit socialista, no deixa de ser surrealista que a pocs mesos de les eleccions municipals, defensi un tema tant important, un dels regidors que ja ha anunciat que no es tornarà a presentar. Un cop més, la manca de lideratge dins el partit dels socialistes és evident.

Ahir es van aprovar els últims pressupostos de la legislatura i per tant, tots els partits polítics hi van voler dir la seva, calia marcar paquet. Com ja ens tenen acostumats, l’equip de govern va escenificar cohesió i tots els líders de les formacions que conformen l’equip de govern van defensar aferrissadament els números. Tot i això, cal destacar la posició del cap de files d’esquerra republicana. Va fer un discurs defensant en tot moment la feina feta en les seves regidories. Tenia la necessitat de fer-se veure. S’acosten les eleccions i cal explicar què ha fet cada partit. Són conscients que han d’explicar bé allò la feina feta. Una manera de diferenciar-se de possibles formacions anomenades també independents que podrien sortir en un futur.

Els partits polítics de Palau han d’espavilar-se a posicionar-se, dins el panorama polític municipal. Queden pocs mesos i els ciutadans necessiten saber amb qui han de confiar. Pensa que tot i la feina feta per part de l’actual equip de govern, els ciutadans necessitem tenir un referent que ens marqui el camí que hem de seguir. De moment, n’hi ha un que té un clar avantatge. Serà capaç de mantenir el lideratge de la cursa? Els altres, acabaran amb les seves disputes internes i es posaran les piles? Ho anirem veient en els propers mesos...

Atentament,


Noi. No podia pas ser més encertada la teva anàlisi. I és que, poca cosa podria afegir jo més enllà de constatar com em dones la raó en el que et deia ara fa un parell de dies: que aquest govern és fort, cohesionat, que s'ho creu això d'estar al servei dels ciutadans i que, tot i trobar-nos a sis mesos de les eleccions municipals, seguim essent un govern de persones.

Evidentment, tots tenim la necessitat d'explicar la feina feta, que és molta. I observo que no has parlat del representant del PP: en David ha fet molt bona feina, la gent la valora positivament, i tots, i tots vol dir tots, hem de reconeixer també el seu esforç a l'hora de seguir engrescat dins d'un projecte en el que tothom és nacionalista/independentista/catalanista menys ell.

Tots hem sumat. Tots hem treballat per aquest poble que estimem, i estic segur que així ho seguirem fent!