dissabte, 15 de gener del 2011

COMENÇA LA CARRERA?

L'Armengol m'escriu de nou:

Benvolgut Jaume, com anem? Com han anat les vacances de Nadal? Una bona època per reflexionar i agafar forces de cara a les properes eleccions municipals del 22 de maig.

Una època per molts apassionant donat que aquest període només es produeix cada quatre anys. Els que ens dediquem a veure la batalla política des de la segona fila ens agrada veure com els polítics comencen a incrementar els seus esforços per explicar allò que han fet o no, al llarg dels quatre anys de legislatura.

En aquest sentit, els partits de l'oposició han de fer balanç de la feina feta. En aquest cas, estaràs d'acord amb mi, que els dos regidors d'iniciativa han estat més atents de la tasca feta per l'equip de govern. En el cas dels socialistes, com ja em dit en altres ocasions, la manca de lideratge de la Sr. Padrós, ens ha donat la sensació que han anat a remolc de les propostes dels ecologistes. El Psc hauria de no menystenir al ciutadà i saber que ara, serà el moment en que li demanarà que ha fet durant quatre anys.

Per part de l'equip de govern encapçalat per la Sra. Pla, caldrà veure com aprofiten tota la feina feta durant els quatre anys. S'han fet molts projectes que han canviat el poble. Tot i això, haurà de vigilar de no caure en el parany de la confrontació entre el passat el present. La Sra. Pla, ha de saber vendre la feina feta, sempre en positiu.

Un dia més hem de parlar dels companys d'ERC. L'altre dia, m'explicaven que a Sabadell ja estan negociant la coalició amb Solidaritat per anar junts a les eleccions del proper 22 de maig. Sabadell no queda tant lluny de Palau-solità i Plegamans. En tot cas, ens trobem a mitjans de gener i encara no sabem qui és el candidat de ERC, del PSC i del PP. D'aquest últim, és ben probable que segueixi el Sr. Zambrana. Ja s'està ocupant de tenir una bona presència dins el partit a BCN. (Recorda que surt a molts debats de televisió i ràdio, i fins i tot va ser escollit per participar de l'anunci de campanya del PP a Catalunya). En aquest cas, serà interessant veure qui serà el segon de la llista. N'hi ha que estan fent punts per ser-ho però no sé si el Sr. Zambrana està per aquestes mogudes.

Abans d'acabar deixa'm preguntar-te com ho teniu a CIU amb el nou govern. A Sant Cugat mig consistori ha marxat a la Generalitat. Com ho teniu per aquí, està previst que algun regidor o càrrec marxi?...

En fi, anirem parlant aquests dies, en que l'actualitat política es va incrementant.

Armengol=

Ostres armengol, veig que tornes de les vacances de Nadal amb ganes de gresca! i a mi, la veritat, és que, essent sincer, em fa una mica de mandra començar a pensar amb tot el que representa un procés electoral com el dels comicis municipals del 22 de maig. Però, és ben cert que des del partit a Palau ja fa temps que hi estem treballant, tenim molt clares les coses, la feina feta, els objectius marcats, i el que és més important: decidida i presentada des de fa ja molts mesos a la Mercè com a cap de llista així com les persones que hem de seguir al seu costat!. I això, no tothom ho pot dir.

Les festes de Nadal, per cert, han anat tal com han d'anar: gaudint de la família, dels nens, de la baixada de tensió en el treball i, com bé dius, preparats per afrontar uns mesos decisius per al futur de Palau-solità i Plegamans.

Tornes a posar-m'ho ben difícil provocant que parli dels altres, quan el que a mi m'agrada és explicar la feina que es fa a les regidories de les que en sóc titular al mateix temps que al govern en general.

Em dius que els dos regidors d'ICv han evidenciat estar molt més al damunt del govern que la resta. No ho negaré; però, repeteixo el que ja t'he dit en d'altres ocasions: amb tots els respectes ICV no és ningú sense el PSC. I això ho tinc clar jo i ho té clar tothom. sí que, efectivament, han formulat forces propostes, la majoria en el sentit d'adoptar pronunciaments polítics, és a dir, sense que això comporti cap servei, inversió o millora que la gent pugui notar; però sí que han ressaltat, fent que el PSC de Palau hagi hagut d'anar a remolc de les seves propostes.


De totes formes, pensa una cosa: si analitzes els resultats electorals d'ICV de les passades eleccions del 28 de novembre i els compares amb els que van obtenir a les municipals del 2007, et serà fàcil arribar a la conclusió, que per molt que puguin augmentar en electorat, molt difícilment podran assolir més de dos regidors.

Del PSC en vam parlar abundantment en la nostra darrera conversa epistolar del dia 20 de desembre. reitero i ratifico tot el que vaig dir en aquella ocasió. I si haig de fer cas dels diversos rumors que corren, molts d'ells provinents de persones properes a aquella formació, i per tant ben informades, sembla que en aquests moments hi ha un fort descontrol de la situació en el sí del partit a Palau. Sembla que entre la mateixa militància no es té clar qui ha de ser el cap de llista, sembla que disposen d'algun tipus d'enquesta que els condueix també a la caiguda lliure general d'aquest partit a nivell de Catalunya, i sembla que podria haver-hi primàries entre la sra. Padrós i una altra candidata, actualment regidora, per ser cap de llista!

Així, si considerem que ICV es pot quedar com està i que els socialistes encara poden perdre algun regidor, la resta és del tot evident.

dels companys d'eRC, et podria dir que estan considerant quin deu ser el moment més oportú per presentar el cap de llista; però sembla que ja fa temps que ho tenen decidit. Però, no em tornis a parlar d'al·lucinacions com les preteses coalicions amb Solidaritat, ni CUP ni res de tot això. suposo que encara en mig parlarien si estessin a l'oposició, però, governant i amb el clar objectiu de mantenir l'actual pacte de govern, res de res!

Pel que fa al PP, ningú dubte a hores d'ara que l'amic David Zambrana seguirà essent el cap de llista. Però, poca cosa et puc dir de la resta de components de la candidatura, ja que no disposo d'informació. en David, ha sabut treballar, com dius, molt bé la seva imatge pública, ha fet molt bona feina, i s'aprofitarà del moment expansiu del seu partit, podent millorar els resultats respecte de les anteriors municipals. Només cal veure com el PP va quedar a Palau tocant en vots al PSC, quedant com a tercera força més votada a molta distància dels seus seguidors d'ICV.

Per tant, només ens queda explicar molt bé la feina feta, que és moltíssima, per millorar ostensiblement els nostres propis resultats al municipi. Explicar-ho en positiu, sense necessitat d'atacar a ningú. I els grups que estan a l'oposició, ja s'ho faran si tenen problemes de confecció de llistes, d'arrelament al poble o del que sigui. Nosaltres a treballar per Palau que aquest és el únic objectiu a perseguir!

Finalment, em parles de si algú pot plegar per anar a la Generalitat. Aquí no plega ningú, que en aquest cinc mesos encara tenim molta feina per fer i sobre tot per explicar! Sí que, en canvi, vull felicitar d'una forma molt sentida al meu company de partit i regidor Ivan Costa, al haver estat anomenat Cap de Relacions Institucionals del Departament d'Agricultura, ramaderia, Pesca i Medi Natural! El Conseller Pelegrí l'ha considerat com la persona més vàlida i de confiança per ocupar aquest càrrec, i d'això tots ens n'alegrem!

Fins la propera