dimarts, 25 de gener del 2011

PRIMÀRIES A CAN SOCIALISTA?

Diu l'Armengol:

Què diuen de bo els de Palau?



Avui he pogut veure per internet un nova edició de la revista l’Alzina. Com ja hem dit altres vegades no l’analitzarem tot, perquè ens hi faríem mal, però si que és convenient fer un parell de reflexions.



En aquesta edició podem observar com el Partit dels Socialistes estrenen nova imatge. Una imatge que no deixa de ser una combinació variada de colors. Perquè et facis una idea, hi ha diferents requadres tots agrupats on dins, hi surt la paraula salut, treball, esport etc. Al costat, hi ha un nou logo on hi surt l’eslògan “Junts anem a més!”. I la pregunta que em faig és: junts amb qui? Amb la Teresa Padrós? Amb la Carmen Cabeza?, amb en Josep Mª Castany?. Tot i dir-nos que junts anem a més, no ens diuen amb qui hem d’anar. No hi ha cap fotografia de la candidata o candidat. Això em fa pensar en les paraules que tu m’escrivies en l’última carta on deixaves anar la possibilitat que hi hagi primàries a Can socialistes. I deixa’m dir-te que no ets la primera persona que m’ho diu. Doncs sembla ser que va de debò. Haurem de veure què passa.



D’altra banda, a nivell de noticia, faig un petit apunt de l’editorial que fa aquest mes l’Alzina. Si la llegeixes detingudament explica un conjunt d’accions que se suposa que ha de fer ara que s’acosten les eleccions l’equip de govern. És curiós perquè diu “ara tot seran preses i s’iniciaran una sèrie d’obres o es prendran iniciatives encaminades a apaivagar les mancances acumulades al llarg del seu mandat. No sé què és el que teniu pensat fer, però de moment no es veu massa moviment. En tot cas, el que s’ha d’afanyar l’equip de govern és a inaugurar l’obra feta durant aquests últims mesos. Zona de vianants, ajuntament, pistes esportives etc... Un cop més, aquesta revista no va massa ben encaminada. Ara bé, cal dir que en aquest darrer número ha baixat la intensitat de les seves crítiques vers l’equip de govern. Qui sap si ja no té tant bona relació amb els partits de l’oposició.



Un últim apunt de la revista. Ja m’explicaràs perquè es queixa la dona que diu que els joves s’han quedat sense festa de cap d’any.



Abans d’acabar deixa’m demanar-te la teva opinió respecte el nou candidat de ERC, en Miquel Truyols. Serà el Puigcercós d’ERC a Palau? Serà capaç d’aguantar l’abastida que se suposa que patirà el partit? Ara bé, no oblidem que tots els partits que conformen l’equip de govern patiran les conseqüències d’haver fet el pacte. I per tant, és possible que tots se’n ressenteixin.



En fi, anem parlant



Bona setmana!


Armengol.

benvolgut Armengol,
Els de Palau, com tu dius, diem i estem molt bé, malgrat el fred extrem que fa, com així ho estan també els de Plegamans. Però, deixant-nos de brometes fàcils, deixa'm que et digui que t'agraeixo els temes que em planteges en aquesta darrera missiva:

M'expliques i detalles un intent de nova imatge dels socialistes de Palau. Però, observo que, més enllà de coloraines i dibuixets diversos, poques novetats aporten! Per començar, em dius que han copiat, sense més, aquell eslògan de: JUNTS, que va portar a convergència i Unió al govern municipal ara farà quatre anys. Per tant, nous colors i dibuixets, però, ens copien els lemes electorals i a sobre em confirmes, tu també el tema de les primàries o debat intern sobre la o les persones que han de liderar i conformar la seva llista a les properes eleccions. I d'això en diran RENOVACIÓ! doncs que segueixi la renovació, la discussió sobre persones, colorets, eslògans i el que faci falta, que nosaltres, mentrestant seguirem treballant amb projectes reals pel nostre poble. diu que en Zaragoza torna a la càrrega per dirigir la propera campanya electoral; doncs que els assessori bé ja que de moment la seva barca segueix a la deriva, sense patró i sense timó.

D'altra banda, em parles de la bel·ligerància de la revista en qüestió, que si ha baixat d'intensitat, etc. La veritat és que no ho sé. Però, si em dius que ara no té tant bona relació amb els grups de l'Oposició, ja em diràs qui li queda!. també pot ser que, a la vista dels incidents ocorreguts en un establiment del nostre poble, on el titular d'aquest mitjà volia fotografiar a un cap de policia d'una població veïna que estava reunit en el seu temps lliure amb l'Inspector de la nostra policia, provocant tot plegat un altercat en públic que va provocar el rebuig dels presents en aquell moment al local, hagi pogut influir, d'alguna manera en que, al menys aparentment, aquelles formacions polítiques vulguin mantenir un cert distanciament amb ell. Però, de totes formes, no ho crec ja que ni li convé a ell ni tampoc als referits grups polítics, que voldran seguir servint-se d'aquell mitjà.

I, pel que fa a l'editorial on es diu que ara l'actual govern s'afanyarà a fer obres i prendre decisions donada la proximitat dels comicis municipals, cal negar-ho d'una forma categòrica. Pensa que durant tota la legislatura ens hem fet un fart de treballar, de crear serveis, de fer obres, d'impulsar tota mena de polítiques encaminades al millor benestar dels palauencs i plegamanins. I que només ens resta acabar alguna de les moltes obres realitzades. Ens queda acabar en el marge d'un mes tota la nova zona de vianants del centre, retirada de la xarxa elèctrica aèria, la definitiva equipació de l'ajuntament, per també inaugurar-lo en poques setmanes, acabar la nova comisaria de la policia i el Jutjat de Pau amb la seva sala polivalent, i enllestir, en el termini de poc més de dos mesos, les obres de la continuació de la Rambla Pere Pou a la zona d'Isaac Peral.

Per cert, tenim bastant preparat, i cap govern ho havia fet fins ara, l'inici d'una adjudicació per a la tant esperada piscina municipal. I, potser caldrà fer memòria, i recordar que en tres anys i mig s'ha creat transport urbà, també interurbà cap a sabadell, Mollet i barcelona, s'han esfaltat i arranjat multitud de carrers i voreres, obres a la Pedra Llarga, rambla Pere Pou, s'ha fet nou tot el clavegueram cap a la riera de la zona de diagonal i Arquitecte Falguera, estem implantant la fibra òptica a tot el centre del poble, s'ha climatitzat can Cortès, s'han fet grans millores tant a la masia de can Cortès com també a la de can Malla, s'està recuperant plenament la masia de can falguera, s'han finalitzat les obres de la torre de can folch i inaugurat els seus jardins,s'han realitzat els tràmits preceptius per tal de disposar de la nova escola de can Periquet, que no és can Periquet sino el carrer d'abaix, adquirit els terrenys per poder ampliar el CEIP Palau, i per disposar també del nou Centre d'atenció primària, tenim carril bici, som un ajuntament líder a catalunya en tramitació electrònica d'expedients, hem baixat a la meitat la despesa en comunicació i tenim un butlletí municipal propi, una ràdio legalitzada, pantalles informatives, hem triplicat les ajudes a les famílies més necessitades, hem modernitzat la policia, disposem dels plans d'emergència obligatoris, que no teniem, un Escorxador cogestionat que és exemple a seguir a nivell de tot catalunya, i què m'en diràs de la ronda Verda!..., i un llarguíssim etc, que ara es faria massa llarg, però que penso que és prou il·lustratiu, que confirma que la feina està feta i que només ens queda explicar-la bé sense presses ni corredisses de cap mena.

sobre la festa de cap d'any, em sap greu confirmar que les restriccions pressupostàries han comportat que ambdues festes, la dels grans i la dels joves, s'hagin hagut d'unificar en una sola. Però, em crida l'atenció que es manifesti una queixa en nom dels joves quant, en realitat, potser s'haurien d'haver queixat els grans; i és que, la festa fou amb DJ i música de discoteca, sempre amb la inestimable i mai prou agraïda col·laboració dels amics del bar del Poble. I, si bé és cert que estem fent molt més amb molt menys, hi ha aspectes que s'en ressenteixen de la realitat econòmica actual i que com ajuntament notem més que ningú.

Finalment, em preguntes la meva opinió sobre en Miquel Truyols. Només et puc dir que és un gran amic meu, que el conec des que jo era molt petit, el meu pare era regidor d'esports i li va fer el disseny de la celebració de les noces d'or del FC Palau, com a gran artista que és;el seu pare treballava amb el meu a la Fàbrica, que vol dir a ca l'Estruch fins que es va cremar. Penso que en Miquel té una molt bona imatge pública, i no puc respondre't sobre això de si serà com un Puigcercós doncs no sé a què et refereixes.

Però, t'equivoques i molt quan dius que els tres partits del govern es ressentiran del pacte: De cap manera! Ben al contrari, aquest pacte ens ha beneficiat a tots tres, la gent ho valora, i això es traduïrà en vots garantint la continuïtat d'aquest govern per als propers quatre anys!