dilluns, 28 de març del 2011

FELIP PUIG A LA NOVA COMISARIA


Felip Puig celebra que “la seguretat hagi estat una prioritat per al govern municipal”

El Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, va fer aquestes declaracions en la visita que va fer ahir, 27 de març, al nou edifici de la Comissaria de la Policia Local i del Jutjat de Pau de Palau-solità i Plegamans. En la visita va estar acompanyat de l’Alcaldesssa del municipi, Mercè Pla, i d’altres personalitats.

Intervencions
Felip Puig va celebrar que “les polítiques de seguretat hagin format part d’una prioritat dins els compromisos de l’equip de govern de l’Ajuntament”. “És un dels grans pilars que potser no es veuen tant, com sanitat, educació i serveis socials”, va continuar. El conseller va posar l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans com a exemple, ja que compta amb un govern “que en moments difícils ha assolit grans acords per assolir una governança, donar resposta a diferents reptes i necessitats i fer avançar el poble”. El nou edifici “donarà més i millors serveis”, va sentenciar el conseller. L’immoble és resultat, segons Puig, “de l’esforç de tots i d’una inversió que s’ha aconseguit gràcies a la insistència i a l’habilitat per aconseguir recursos”.

Per la seva banda, l’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, va reconèixer sentir-se “molt emocionada” perquè l’obra del nou edifici ha requerit “l’esforç de molta gent per donar compliment al compromís de donar un millor servei als nostres ciutadans”. “Ha estat possible gràcies a la suma de tots, d’un govern plural i de la dedicació de l’equip tècnic”, va afegir. “Aquesta nova seu de la Comissaria i del Jutjat de Pau és ja una realitat gràcies a la bona gestió econòmica i per haver anat a buscar fons allà on fos possible”, va concretar Pla, qui va fer un paral•lelisme entre aquest nou edifici i l’obra de govern de la legislatura. “Aquests quatre anys han donat molt de sí, gràcies a la feina de molta gent; tenim un poble més viu, que ha florit, que s’ha posat al servei del ciutadà”.

Jaume Oliveras, regidor de Governació de l’Ajuntament, va concretar que el trasllat dels equips i dels professionals serà possible “en unes tres setmanes”. La jornada de la visita a l’edifici acabat “és important”, segons Oliveras, “perquè posa de relleu el compromís i l’aposta d’un govern plural i divers però decidit a pactar aspectes com la seguretat ciutadana”. Ha quedat enrere, va recordar el regidor, l’antiga comissaria, “lamentable i precària”. En una legislatura, va continuar el regidor, s’ha millorat la seguretat ciutadana amb la nova infrastructura, però també “amb la nova organització de l’estructura i el funcionament del cos de la Policia Local”.

El nou edifici
Amb un disseny funcional i emblemàtic, l’edifici acollirà les dependències de la Policia Local i del Jutjat de Pau. Inclou un Auditori-Sala Polivalent per a actes de la ciutadania i cerimònies civils. Compta amb un interior diàfan, acollidor, lluminós i més confortable i eficient per a l’atenció ciutadana. El disseny ha reservat una gran espai lliure al pati posterior que servirà per crear nous aparcaments al centre del municipi i per ubicar-hi el Dipòsit Municipal de Vehicles.