dijous, 24 de març del 2011

FEM MÉS POBLE I MÉS ACCESSIBLE!


L’Ajuntament posa en marxa la reforma de la rambla Isaac Peral

L’actuació culminarà un eix de passeig, accessible i segur, des de la Carrerada i fins al c. Indústria

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha començat les obres de reforma de la rambla Isaac Peral. “Amb aquesta intervenció s’eliminen barreres arquitectòniques i es guanya un espai de passeig i estada que no es feia servir”, explica l’Alcaldessa, Mercè Pla. L’obra culmina el projecte de transformar l’eix que forma aquesta via junt amb la rambla Mestre Pere Pou, fent-lo accessible i òptim per a totes les persones, “també per a les que pateixen limitacions de mobilitat”, afegeix l’Alcaldessa.

Un cop finalitzats els treballs, “la nova rambla d’Isaac Peral estarà pavimentada en la seva part central, on s’hi col•locarà mobiliari urbà com bancs per seure i nous fanals que il•luminaran de forma eficient el passeig”, concreta el regidor d’Urbanisme, Josep M. Serraviñals. El regidor manifesta que “la rambla tindrà grans escocells per a la vegetació i mantindrà l’arbrat existent”. La previsió és que els treballs s’enllesteixin a finals del mes de juny. L’obra té un pressupost de 150.000€, dels quals 90.000€ estan subvencionats per la Generalitat de Catalunya, a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Els 60.000€ restants els aporta el consistori.

Eix accessible
Les rambles Mestre Pere Pou i Isaac Peral formen un únic eix que comunica la part més central del municipi (pg. de la Carrerada i plaça de la Sardana) amb els barris del sud de la vila. “Les voreres centrals d’ambdues rambles eren inaccessibles a causa de les barreres arquitectòniques. Eren un autèntic sorral, sovint intransitable per a totes les persones, a causa del fang o dels sots, però especialment per als qui necessiten una cadira de rodes, per a les mares que porten els fills en un cotxet, per a qui va amb crosses...”, recorda Mercè Pla.

L’Ajuntament va dur a terme al 2009 la reforma del primer tram de l’eix, la rambla Mestre Pere Pou. Junt amb aquesta actuació es va crear una nova rotonda per ordenar el trànsit en el punt en que acaba aquesta rambla i comença la d’Isaac Peral. Aquesta rotonda es va fer creant-hi una vorera central per fer accessible, còmode i segur l’accés entre les voreres centrals de les dues rambles. Tant la reforma de la rambla Mestre Pere Pou com la creació de la rotonda esmentada van comptar amb el finançament del Fons Estatal per a la Inversió Local (FEIL 2009).

I és que el consistori ha considerat prioritària en la present legislatura la reforma d’ambdues rambles, fent-les accessibles i agradables al passeig, perquè configuren un eix de primer ordre que dóna accés a un bon nombre d’equipaments, alhora que comuniquen el centre de la vila amb els barris del sud. Als voltants i a prop d’aquests eixos hi ha centres educatius, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor, la Comissaria i el Jutjat de Pau, el nou CAP i l’antic –que passarà a ser un nou edifici municipal–, l’Edifici de Promoció Econòmica i la Masia de Can Cortès, a banda de comptar amb comerços i restaurants a les zones properes.