dijous, 24 de març del 2011

L'ARMENGOL!

Benvolgut Jaume,

Primer de tot disculpa la meva absència, doncs he estat fora uns dies i això no m’ha permès escriure’t missives. Dit això, deixa’m dir-te que veig amb certa preocupació els diferents esdeveniments polítics que s’estan produint al poble.

Com bé dius en les teves darreres cartes, t’escric quan surt alguna publicació. Doncs malauradament, és l’única manera que tenen els partits polítics de comunicar-se amb els ciutadans. Si basen tota la seva comunicació via mitjans de comunicació, poca cosa farem...

Noi, no sé com t’ho fas, però cada mes reps per algun costat. Qui si l’Inspector en cap i les seves relacions amb la policia, que si la comunicació... la ignorància “supina” que diuen alguns se la haurien d’aplicar a ells mateixos. Doncs és molt trist que la política palauenca es basi en els retrets i les falses acusacions constants.

A Palau hi ha dos partits que no han fet la feina. Per una banda, la Teresa Padrós, al capdavant del PSC: No ha treballat en els darrers anys i ara, a només 2 mesos de les eleccions vol fer allò que no ha fet. Per l’altra, el PP amb el Sr. Zambrana: no ha fet molta feina, però si més no, ha contribuït a mantenir el govern actual. De totes maneres, si critiquen les teves regidories deu ser que ho estan fent bé, doncs si no, perquè dir alguna cosa. No seria millor deixar que es continuessin equivocant?

Darrerament he anat seguint l’afer Yamaha. És una pena que una empresa tant gran vulgui deixar el municipi i Catalunya. He anat llegint les noticies a la pàgina web, a la revista l’informatiu i també a la ràdio. No em quadren les acusacions que aquest cap de setmana us feien els treballadors de Yamaha. Quantes reunions ha fet la Sr. Pla amb el Conseller Mena?. No m’estranya la contundència de les acusacions si tenim en compte que un dels líders dels sindicats de la Yamaha és un exregidor comunista de Palau. D’aquesta manera, s’entén que les manifestacions es produeixin a l’Ajuntament, quan, els que la fan, haurien de saber que l’alcaldessa té poca potestat en un afer com aquest. En fi, ells sabran. Ja ho diuen “tu difama, que alguna cosa queda”.

Sembla ser que no es presentarà solidaritat al municipi. Sort, perquè aquest partit està aconseguint ser la vergonya de Catalunya. El Sr. Laporta, en Lòpez Tena i l’Uriel Bartran estan acabant amb el projecte independentista que havia reïxi’t. Lamentable l’espectacle que estan fent aquests darrers dies. Francament, tu que saps que sóc una persona que creu la independència és la única via per sortir d’aquest miserable país, em dol profundament que aquesta colla de passerells es baralli constantment. Veurem si el Sr. Truyols és capaç de mantenir el seu electorat que per sort d’ells, no tindrà tantes opcions com semblava.

Acabem parlant dels teus. Sembla que darrerament la vostra alcaldessa està més tranquil·la. Si aconsegueix no equivocar-se en els últims dos mesos, penso que podeu tenir l’alcaldia a les vostres mans. Ara bé, aneu amb compte perquè hi ha molta gent que està esperant que la Sra. Pla s’equivoqui.

En fi, espero no tardar tant a escriure’t

Una abraçada.


Armengol! Quant de temps sense comunicar-nos!
Jo no sé si has estat uns dies fora per les mateixes raons que jo. També vaig abandonar algun temps les meves publicacions al blog com a conseqüència de l'invent aquest del tripartit de la Setmana Blanca, o potser Tràgica, o més aviat Patètica. Tot i que, des de l'Ajuntament vam intentar reduir els perjudicis que això provocava a moltes famílies, acordant que el dilluns dia 7 de març fos festiu local, el cert és que la majoria de gent va haver de `recórrer a avis, germans grans, amics o cangurs per poder compaginar la setmana festiva escolar amb el treball dels pares i mares. Tot ha passat, aquest invent ja és història i no es tornarà pas a repetir. I, no sé si saps, que malgrat els recels que els socialistes i comunistes palauencs van evidenciar davant l'acord de declarar festiu el 7 de març, després vingué l'Ajuntament de Barcelona acordant el mateix; aleshores ja no ho deurien veure tant malament, oi?

Com sempre em tornes a anar a remolc del que es publica, i probablement tens raó quan dius que aquestes publicacions són la única manera que tenen els partits de comunicar-se amb la comunitat. Però, et diré que, esent cert en una bona part, hi ha qui, com convergència i Unió i la nostra alcaldessa Mercè Pla, també es comunica amb la gent organitzant Doc sessions o Diàlegs de tu a tu amb els ciutadans, per parlar de temes concrets i així palpar el sentir de la gent en les diferents matèries de l'esfera municipal. I, cal veure l'èxit assolit, doncs ja porta cinc dilluns fent-ho i cada vegada omplim de gom a gom l'auditori de can Cortès! I pots comprovar la ràbia que això provoca als socialistes quan, menteixen deliberadament afirmant que paguem hores a personal municipal perquè obri la masia en dies festius per celebrar-hi aquests diàlegs. Però, com la gran majoria de persones s'han acostumat a que aquesta formació menteixi i es contradigui d'una forma regular, cap transcendència té en la opinió pública aquest tipus d'acusacions.

Dius que hi ha dues formacions que no han fet la feina. I, has de comprendre que, sense està gens d'acord pel que fa al que dius sobre la tasca desenvolupada per l'amic david Zambrana del PP, sí que tens tota la raó pel que fa als socialistes i la sra. Padrós. Has vist tu alguna proposta en algun sentit d'aquesta gent durant quatre anys? Llegint l'Alzina, em quedo palplantat un moment davant un titular del PSC que diu quelcom així com: el PSC treballa i proposa. I jo que dic: calla, que ara en faran alguna! I res; tot és crítica: que la piscina no sé què, que la policia amunt i aball com sempre...., res de nou!

aquesta gent han perdut el nord, no saben per on agafar la cosa per tal d'arribar a la gent. Només crítica i més crítica. Només destruir i enredar. a aquest pas, aconseguiran arribar a quatre regidors amb una mica de sort a les properes eleccions!

I sí sempre rebo. I al final, penso com tu: deu ser que ho fem bé. Sobre la policia no en parlaré pas ara, i menys per la prudència que cal tenir quan ens trobem en mig d'un procés de negociació col·lectiva. I de comunicació, sempre enredant i mentint sobre les xifres, persones, etc. Diuen que hi ha qui es dedica només al facebook o a fer fotos. Què poc saben de com ha de funcionar un gabinet de Comunicació d'un ajuntament! si una cosa crec que saben fer bé els socialistes d'arreu és estratègia comunicativa i formar bons equips de comunicació. Doncs, a Palau, ho hem hagut de montar nosaltres, doncs, havent reduit el pressupost de comunicació de 360 000 euros al 2007 a 220 000 al 2011, ells només ens expliquen el que cobrava el seu cap de comunicació i no esmenten els més de 100 000 euros l'any que costava el personal contractat de forma irregular a la ràdio!

Si vols que et digui, a mi ja m'està bé que vagin matxacant en bestieses com aquestes, i que els ciutadans vagin veient com s'incrementa el bon servei, es milloren infrastructures, es fan grans obres, i que tot plegat es valori d'una forma tant positiva! Només has de veure com a l'alzina, sense que el seu responsable aparegués per enlloc el dia de la inauguració del centre de vianants, publica sense més que hi va assistir un nombre reduït de persones tot i haver vingut la vicepresidenta del govern. D'això, noi, s'en diu impotència!

Sobre el tema de la multinacional Yamaha, només et puc dir que, si alguna cosa ha fet la Mercè Pla, ha estat treballar amb totes les seves forces, que com bé saps no són masses per les nul·les competències que té l'ajuntament en aquesta matèria, per evitar el tancament. S'ha entrevistat en diverses ocasions amb el conseller Mena, inclús amb el cònsol del Japó, amb la direcció de l'empresa..., més no es pot fer. I si, resulta que intenta parlar amb els treballadors que viuen a Palau per oferir-los l'ajuda que estigui a les seves mans en cas de tancament definitiu, doncs va l'ex regidor comunista, els sindicats, la Sra. Marcuello i qui sigui, a dir que s'està intentant dividir a la plantilla, o, i això ja no té nom: s'insinúa que hi ha interessos per part de l'alcaldessa en el tancament de l'empresa i instal·lació d'una altra! com si això fos tant fàcil!

També em parles de la vergonya nacional que ha practicat Solidaritat i en Laporta. Tens raó; i jo, com tu, que sóc declaradament independentista sense embuts, malgrat militar a un partit que els seus responsables actuals neguen aquesta opció, penso que els catalans sempre patim del mateix. anem dividint-nos per detalls: que si esquerres, que si dretes, que si personalismes, i, essent sociològicament majoria, acabem barallats i fent, com va fer ERC, que ens governin partits espanyolistes!

Que aquesta gent no es presenti li anirà bé a l'amic Truyols qui, haurà de cercar els vots de tal manera que no vagin a parar a la CUP. Però, entenc que la feina evidenciada pels dos regidors d'eRC a Palau li podrà garantir una representativitat molt semblant a l'actual.

Finalment, em parles de la Mercè. Em dius que la veus tranquil·la, que ha de mirar de no equivocar-se. De veritat creus que el que faci a partir d'ara té importància per a les eleccions? que no es constata prou la feinada feta per aquest govern durant quatre anys?

Ara el que cal és gaudir de la feina feta, explicar-la bé i consolidar aquest projecte amb un magnífic resultat electoral que crec podrem obtenir el proper 22 de maig!

Per cert, t'espero diumenge cap a les dotze del migdia a la visita guiada que farem a la nova Comisaria de Policia amb la presència de l'Honorable Conseller d'Interior Felip Puig. És el compliment d'una altra promesa electoral! Vindràs?