divendres, 15 d’abril del 2011

AVUI HEM CULMINAT TOT EL PROCÉS DE TRANSFORMACIÓ DE LA NOSTRA POLICIA LOCAL


Interior i l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans signen l'adhesió d'aquesta població al Programari SIPCAT



El conseller d’Interior, Felip Puig, i l’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Plà, han signat aquest matí un conveni per a l’adhesió d’aquest municipi al programari SIPCAT. Es tracta d’un sistema de gestió integral per a les policies locals de Catalunya, que permet interconnectar amb els sistemes d’informació del cos de Mossos d’Esquadra i amb el centre de gestió de trucades d’urgència 112 i que el Departament d’Interior ofereix de forma gratuïta.



SIPCAT



El Departament d'Interior, en el marc del projecte PISE (Plataforma integrada de seguretat i emergències) ha impulsant un pla global de les emergències per a Catalunya que no sols involucra la Generalitat, sinó també les administracions locals.



El programari SIPCAT parteix d'una aplicació informàtica de seu local ja desenvolupada que ha servit de base per a la construcció del sistema, amb tots els requeriments funcionals i tècnics necessaris per assolir l'objectiu i l'èxit de les accions d'implantació del projecte (programari de gestió integral) a les policies locals de Catalunya.



Les característiques principals d’aquest nou aplicatiu són:

Possibilitat de treballar indistintament en local o en remot segons es vulgui, sense necessitat de disposar de costosos servidors en les dependències municipals.
Funcionalitats avançades de gestió de la demanda (despatx) gestió i planificació d’activitats, gestió de recursos humans i materials, etc.
Quadre d’Indicadors de Gestió d’una policia local
Integració amb el Centre d’Emergències i Seguretat 112
Integració amb el SIP de Mossos d’Esquadra
Integració amb el Servei Català de Trànsit
Integració amb el nou GIS corporatiu
Capacitat d’integració de plataformes de mobilitat (PDA’s) i certificats digitals, tramitació digital, etc.