divendres, 10 de juny del 2011

CARTA OBERTA ALS VOLUNTARIS DE PROTECCIÓ CIVIL DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

Benvolguts,

M'adreço a tots vosaltres en el meu darrer dia com a Regidor de Governació a l'ajuntament de Palau-solità i Plegamans, per agraïr-vos un per un, tant a tu Dani com a cap, així com a la resta de voluntaris de l'associació de Voluntaris de Protecció civil de Palau, no només la vostra gran i mai prou reconeguda tasca al capdavant d'una entitat que, si alguna cosa cerca és l'ajuda als altres en qualsevol situació de dificultat. ajuda desinteressada, voluntària i sense ànim de lucre!

Que en els temps actuals hi hagi encara persones com vosaltres dedicades a ajudar a la gent, a regular el trànsit quan convingui, a sofocar incendis, a treure aigua i fang davant situacions d'inundacions, practicar cures a ferits, a retirar arbres, animals i el que faci falta en les situacions més inversemblants, fa que pensem que la nostra societat no pateix un egoísme ni un sentit de la manca de solidaritat i responsabilitat com el que en moltes ocasions s'evidencia.

Us he de dir que heu esdevingut la gran sorpresa per a mi en aquesta àrea de Governació. Sabia que m'hauria d'ocupar de la Policia, de la Seguretat Ciutadana, de la coordinació amb els Mossos d'Esquadra, de la proximitat amb la gent, d'intentar transformar tot això d'acord amb els temps que correm. Sabia de l'existència d'un grup de voluntaris que, en determinades ocasions ajudaven a la policia o a la gent per a situacions molt concretes. Però, la gran sorpresa ha estat que durant aquest quatre anys us heu convertit en un autèntic referent en matèria d'emergències i Protecció Civil, arribant inclus en molts casos, a esdevenir un veritable cos professional impossible d'aconseguir de ningú més que vosaltres.

He volgut donar-vos el màxim protagonisme, el màxim suport que ha estat a les meves mans. I guardaré per sempre un record inesborrable de tots i cadascun de vosaltres.

Espero que la inminent posada en funcionament de la nova infrastructura de l'antiga caseta de la creu roja suposi una nova empenta per a la vostra definitiva consolidació, i que serviu d'exemple a seguir per a molts joves del poble en matèria d'ajuda als altres i de solidaritat extrema.

Aprofitant doncs l'ocasió per oferir-vos el testimoni de la meva consideració més distingida,

Moltes gràcies i fins aviat!

Jaume Oliveras Malla
Regidor de Governació, Comunicació i Joventut
Ajuntament de Palau-solità i Plegamans