divendres, 29 de juliol del 2011

UN GOVERN QUE NO GOVERNA. FA D'OPOSICIÓ A L'OPOSICIÓ!

Ahir va tenir lloc el primer ple ordinari de la legislatura. I, com diu el títol d'aquest apunt i ja vaig avançar després del ple d'investidura del passat 11 de juny, aquest govern municipal no vol governar. Vol viure de la crítica als darrers quatre anys. La seva actuació es limitarà a dir que no hi ha diners, que l'anterior govern va deixar la caixa sense un sol euro, que si hi va haver una nefasta gestió econòmica, que si no sé quantes factures pendents de pagament..... No tingueu cap dubte que tot plegat només cerca la intenció, no ja de no fer res nou en tota la legislatura, sino de trobar una excusa per tal d'anar eliminant serveis creats per l'anterior govern.

Ahir, només començar vam debatre la contractació de tres nous càrrecs de confiança: un cap d'administració i economia a més de 3200 euros al mes per 14 pagues, una assessora en Comunicació a poc més de 2200 euros mensuals, també per 14 pagues i un coordinador del grup municipal d'ICV a temps parcial a 1033 euros al mes amb les corresponents 14 pagues. Aquests càrrecs recauen en els senyors Joan Boix, Mar Bayona i Joan Enric Mogas, que s'afegeixen a l'altre càrrec contractat fa un mes, i que corresponia a la secretària d'alcaldia Sra. Judith Roura Rovira. I és que, més enllà d'un debat sobre sous o sobre la conveniència de l'existència de `carrecs de confiança, el que vam denunciar des de Convergència i Unió és la nul·la credibilitat de qui va basar la campanya electoral en proclamar l'eliminació d'aquest tipus de càrrecs, apostant per la professionalització dels mateixos i evitar que aquests acabin fent les tasques pròpies del regidor. Doncs, al sr. Tinoco, signant el xec en blanc que va suposar el pacte d'investidura, que no de govern, i on també es deia que es limitarien al màxim els càrrecs de confiança, ara pot veure com, de moment, ja van quatre; i malgrat la nostra insistència, en cap cas van afirmar que no en pensaven contractar cap més. Però, a més del caire i contingut clarament polític d'aquestes persones, és evident que hi ha una clara voluntat que portin a terme tasques pròpies dels regidors.

Per tant, qui tant ha defensat l'eliminació d'aquests càrrecs de confiança, ha d'acabar justifincant-se expressant-se en el sentit que no en pensa contractar cap a les seves àrees, on tampoc hi calen, i que, en definitiva, en un pacte tothom acaba cedint i ell ha cedit en això. Doncs, escolti: nosaltres li vam proposar acceptar les seves propostes i no hagués hagut de cedir en res!

En aquest sentit, vam observar com VdPsiP s'ha constituït com una autèntica part integrant del grup municipal d'ICV. Tant és així, que, fins i tot, s'asseu físicament en mig dels seus dos regidors, garantitn-se així ICV que no perilli la seva fidelitat. Per tant, el govern el conformen dues formacions: el PSOE de Palau i la coalició d'ICV més VdPsiP.

Vam acordar que les dues festes locals de l'any vinent fossin el dilluns de la festa major i el 28 de maig, és a dir el dilluns de la segona Pasqua.

El garbuix va venir quan van aprovar els comptes del 2010, i per part del govern no es va manifestar res en contra. Però, a l'hora de donar compte de l'informe d'Intervenció sobre l'estat en el pagament de les factures, s'en van adonar que s'havien "colat", i aleshores van voler introduir un debat que no tocava sobre els comptes municipals. I no s'en van sortir: Ja s'en va encarregar el regidor Sr. Enric Feitó de recordar que a l'any 2006 els terminis en els pagaments de les factures a proveïdors estaven en una mitjana de 90 dies, i amb una situació econòmica del tot envejable. El govern sortint ho ha deixat en una mitjana de pagament de 60 dies. No van poder rebatre tanta evidència i les cares de frustració van tornar a fer-se presents.

D'altra banda, es va aprovar una reducció de jornada al regidor sr. Tinoco qui, passa de percebre 2511 euros al mes a 1800 suposant que deixa de treballar set hores al dia per fer-ne cinc; tot al·legant que ha de participar en un projecte a l'universitat que pot acabar redundant en un benefici per al poble: falòrnies! Cadascú fa el que pot amb la seva formació i perfeccionament professional; i la reducció de jornada només pot respondre al fet que s'ha adonat que a les seves àrees no hi ha tanta feina com per ocupar-s'hi a temps complet. Ni set ni cinc, i, probablement ni tres: Educació i Joventut no dona la feina que ell es pensava. I que ningú s'enganyi, aquí no hi ha voluntat d'estalvi, només hi ha reconeixement d'un error de plantejament.

La Mercè Pla, en l'apartat on es donava compte de les resolucions d'alcaldia emeses durant el darrer mes i mig, va manifestar la sorpresa per la contractació a dit, de forma directa i sense cap mena de selecció a un electricista per a la brigada municipal, al que ja em vaig referir en un apunt en aquest blog. L'electricista, que és nebot d'un ex regidor socialista i fill d'una treballadora representant sindical al comitè d'empresa, va ser contractat per les pressions efectuades pel sr. rafael Pérez en el departament corresponent de l'ajuntament. Tampoc s'en van sortir: que si un mail del cap de RRHH de l'ajuntament, que si un correu de la secretària, que si la urgència, tot el que us volgueu imaginar per justificar un flagrant incompliment de l'EBEP i el que significa d'insult per als aturats del nostre poble; i és que, van arribar a insinuar que a Palau no hi havia cap més persona que cerqués una feina d'aquestes característiques! Ells passaven per allà, i la culpa acabarà essent del primer funcionari que s'els posi pel davant....així anem!

Finalment, en l'apartat de precs i preguntes, em vaig referir a l'antiga caseta de la creu Roja on l'associació de voluntaris de Protecció Civil s'havia d'haver instal·lat definitivament el passat dia 23 de juny i que encara no hi són ja que, des del govern es va aturar tot. La Regidora Marcuello va manifestar que no hi havia partida pressupostària: MENTIDA! Hi ha partida, la proposta de despesa signada i aprovada en Junta de Govern. Simplement no els ha donat la gana de fer-ho! I això reafirma l'argument que, sota l'excusa falsa de que no hi ha diners, l'únic que es pretén es deixar de prestar serveis essencials al municipi, i aquest n'és un i de molt important.

Vaig efectuar un prec al Regidor de Comunicació Sr. Abascal en el sentit que, donada la voluntat manifestada per l'actual govern de voler rebaixar la tensió i crispació política, exigim que, com a responsable del blog socialista: http://eldimonidelapedrallarga.wordpress.com, l'elimini, clausuri, esborri i tanqui definitivament, doncs en ell hi ha multitud de continguts ofensius sobre persones de l'anterior govern, funcionaris municipals, etc, que afecta al seu bon nom com a professionals. El Sr. Abascal va negar ser-ne el responsable, tot i que disposo d'un document en el que reconeix que ho és, i a més va afirmar que subscrivia tot el que s'hi havia publicat. Per tant, sr. Abascal, entenc que vostè subscriu que calia que la gent de Palau fés boicot al meu despatx professional, que em tractava de nazi-feixista, que el sr. Truyols era un sectari, que s'instava a la població a llençar les bosses d'escombraries davant la casa de l'ex alcaldessa o davant de l'ajuntament, que l'Inspector de la Policia local era un maltractador, i un llarg etc que no em ve de gust recordar. Doncs bé, el sr. Abascal va dir ahir públicament que subscrivia tot això, i al menys constarà en una acta de forma fefaent. Ens haurem de plantejar què fem a partir d'ara!