dilluns, 5 de setembre del 2011

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL DE CONVERGÈNCIA I UNIÓ


Després de més de dos mesos de funcionament del nou Govern municipal constituït entre les formacions del PSOE de Palau-solità i Plegamans, ICV i VdPsiP, amb l'alcaldessa Teresa Padrós al capdavant, observem un seguit d'irregularitats i disfuncions que volem fer públiques des del grup municipal de Convergència i Unió:

1. Com tothom ja sabia, des de feia força temps i durant la legislatura anterior, es va posar en pràctica un sistema professionalitzat, imparcial i del tot qualificat a l'hora de procedir a la contractació de nou personal per a l'Ajuntament. Només arribar al govern, l'equip de la Teresa Padrós conculca flagrantment aquest sisteman, i per tant, el compliment de la llei, iniciant la contractació a dit, de forma directa i sense cap mena de selecció de nou personal, començant pel nebot d'un ex regidor socialista i fill d'una destacada representant al Comitè d'empresa que s'havia oposat constantment a aquests tipus de contractació al llarg de la darrera legislatura.

2. Que, incomplint el Reglament Orgànic Municipal, durant els plens de l'Ajuntament no es respecten en cap cas els temps d'intervenció dels diferents grups. Tant és així, que fins i tot, han procedit a retirar del Saló de Sessions l'ordinador que tenia instal•lat el sistema per cronometrar els temps en qüestió. Dona la sensació que no disposen dels coneixements adequats per tal de fer funcionar el sistema informàtic necessari i s'excusen amb raonaments del tot peregrins com: que l'ordinador no funciona, que era un ordinador adscrit a un regidor i calia formatejar-lo, etc. La única veritat és que no en saben o no volen fer el preceptiu control dels temps d'intervenció per així aconseguir disposar el govern de tot el temps necessari i tallar a la primera de canvi les intervencions que no els interesen dels grups de l'oposició municipal.

3. Que l'anterior alcaldessa Mercè Pla, l'anterior regidor de Cultura Miquel truyols i l'anterior regidor de Joventut Jaume Oliveras, van acordar amb els veïns de la zona de can Cortès propera a la riera retornar les carpes joves de la Festa Major a la seva antiga ubicació als terrenys municipals al costat de l'Avinguda Maria Aurèlia Capmany; fins i tot els mateixos joves van manifestar aquesta idea al•legant que preferien no mantenir-se tant aprop del camp de visió dels seus pares al estar aquesta carpa molt propera al mateix envelat.
Doncs, per part de l'actual alcaldessa Teresa Padrós s'ha manifestat als veïns afectats que la carpa jove es manté on va estar l'any passat per tractar-se d'una contractació i decisió irrevocable de l'anterior govern.
Volem manifestar la falsedat d'aquesta asseveració; i observant com sí s'han fet d'altres canvis d'ubicació de la pròpia fira d'atraccions, no entenem les raons per les quals s'ha volgut mantenir la carpa jove en un lloc en el que la Mercè Pla,en Miquel Truyols i en Jaume Oliveras es van comprometre a no repetir i retornar-la a la seva antiga ubicació allunyada de les zones amb vivendes.

4. Que per part del grup municipal de Convergència i Unió volem manifestar la nostra sorpresa i total desacord amb les pressions polítiques exercides per la Teresa Padrós en el sentit de que els equips que conformen els jocs rurals de la Festa Major, vaques i Cabres, canviessin els colors insígnies amb els que s'identifiquen per tal que deixessin d'utilitzar-se el taronja i el blau i canviar-los pel blanc i el vermell. Sembla que el sectarisme polític de l'actual govern pot arribar a no tenir límits.

5. Que, volem desmentir tot el que fa referència a la situació econòmica municipal on s'alega sense més que es deuen més de cinc-cents mil euros en factures.
Això, que respon a les factures d'un mes, és quelcom normal i no hi ha cap raó per a provocar una interessadíssima alarma social. No es deu ni un sol euro del primer trimestre, ni de l'any passat ni de l'altre com sí passa en tants i tants ajuntaments governats pels socialistes catalans.
L'endeutament existent l'any 2007 era de més del 60%. El del 2011 és del 57%.
La mitjana de pagament als proveïdors a l'any 2007 era de 90 dies. Al 2011 és de 60 dies.
Les mesures dràstiques d'estalvi en la despesa municipal feia molt més d'un any que ja es venien aplicant. Probablement, diguin el que diguin, aquesta despesa veurem com es torna a incrementar amb escreix en els propers mesos i anys.

6. Que, després de tanta demagògia emprada per l’anterior oposició municipal, tant socialista com d’ICV en relació a tot allò que fés referència als temes de seguretat Ciutadana, observem amb neguit l’incapacitat manifesta de l’actual responsable política d’aquesta àrea, Sra, Maria Àngels Marcuello, doncs, quan ja fa més d’un mes que s’ha instal•lat un assentament de caravanes als terrenys del costat de l’Skate parc, encara a hores d’ara no ha sabut coordinar les forces de seguretat amb competència al municipi, és a dir, Mossos d’Esquadra i Policia Local per foragitar un col•lectiu del que, com a grup municipal hem rebut multitud de queixes de ciutadans víctimes de furts i robatoris en els seus domicilis. Demanem que faci el que calgui per acabar amb situacions com aquestes, que sí es va saber actuar amb contundència durant l’anterior legislatura.

Ens haurem de mantenir atents a tot plegat i denunciar, quan calgui, les irregularitats que es vagin produïnt a fi d'aturar tanta mentida i irresponsabilitat!


Grup Municipal de Convergència i Unió.