dijous, 1 de setembre del 2011

L'ARMENGOL HI TORNA!

Benvolgut Jaume,




Fa massa dies que volia escriure't per refer les nostres missives però m'has de disculpar perquè ha estat del tot impossible. Viatges, feina, desesperació, tristesa... en fi, que fins ara no he pogut tornar a escriure't com fins aleshores.




Tot i no haver pogut escriure sobre les anècdotes polítiques que afectaven a Palau no vol dir que no hagi estat emetent a tot el que ha passat en els darrers mesos. De fet, han passat massa coses per explicar-les en una cara.




Ho vàrem deixar en plena campanya electoral on semblava que tot anava bé per seguir mantenint el poder per part del govern format per CiU, ERC i el PP. És evident que no s'ha pogut repetir el tripartit o si més no, CiU no disposa de l'alcaldia. Que ha passat? Què és el que no va funcionar prou bé?




Sé també que alhora dels pactes ho vau intentar tot, sempre dins una ètica i uns valors que em sembla que no tothom en pot presumir. És curiós veure que en el món de la política la gent només es ven per qualsevol promesa sense ser contrastada. No valoren els projectes, la gent, la feina feta. Només es deixen portar per ideals falsos i per promeses que no arribaran mai. Però en fi, això és el que fa que la política estigui desprestigiada.




Ara bé, 'sha de dir que vosaltres no ho teníeu gaire bé. Haver fet un pacte a 4 hagués estat un suïcidi col·lectiu. Una pena que per 37 vots hàgiu perdut un regidor. Hagués estat molt diferent...




En fi, a banda d'aquestes petites reflexions no sé com veus als treballadors de l'Ajuntament. Sé que hi havia un cert temor per les males pràctiques de l'alcaldessa en el passat, però no sé si ara tindrà prou capacitat per imposar la seva llei.




Per acabar no sé si em saps dir el que va passar amb l'ascensor de l'Ajuntament. És cert que l'actual alcaldessa s'hi va quedar tancada? Espero que no li passés res i que pogués sortir sense cap problema...




Espero no tardar tant a escriure't i comentar l'actualitat política de Palau.




Molts records




Armengol


Ostres armengol!
Jo, que no havia tornat a saber res de tu des de la setmana que va precedir el diumenge electoral del 22 de maig, ara em reapareixes, com aquell qui res, observant com et mantens al dia de tot el que ha passat a nivell polític a Palau-solità i Plegamans. I la veritat és que t'he trobat a faltar ja que em dona la possibilitat d'expressar-me en molts aspectes als que no em puc referir per sí sols. Per tant, t'agraeixo que hagis tornat i espero et mantinguis al dia del que es succeeix en el dia a dia del poble per així poder-ho anar comentant, criticant o analitzant.

Veig que estàs tant al dia que, fins i tot, saps coses que jo desconec de totes totes com és això de l'ascensor. Jo no en tinc ni idea del tema. Però, suposo que es deuria tractar d'una avaria corrent, ja que les inspeccions preceptives i els corresponents permisos estàven perfectament atorgats. Tot i que, ara que hi penso, sí que l'actual govern va voler demanar algun tipus de revisió abans d'acceptar l'obra; que no fos per això!

Pensa que no només jo t'he trobat a faltar, sino que fins i tot ja es parla de tu als plens municipals. En el celebrat el passat 28 de juliol la Primera tinent d'alcalde Sra. carmen cabeza, va comentar públicament quelcom que m'havies escrit en relació a algun comentari que ella no considerava adequat respecte de l'actual alcaldessa Teresa Padrós, i va demanar-me que et pregués que t'abstinguessis de fer determinats comentaris que ara no recordo. Però, com que has reaparegut, ja revisaré i comentarem oportunament.

Quan em parles de tristesa, indignació i no sé què més, interpreto que és pels resultats electorals que tu, com jo, esperaves fossin molt millors que els obtinguts. ara però, em permetràs que no em posi en l'anàlisi de les causes i les raons d'aquests resultats. És evident que cadascú fa el seu propi anàlisi però que són els òrgans d'ambdós partits de la federació els que s'han de pronunciar. A partir d'aquí jo també m'expressaré públicament, però hauràs d'entendre que el que avui per avui ha de primar és la màxima prudència i moderació en aquest punt. I és que, com bé saps, els dos partits grans hem baixat molt, i més els socialistes; però, paradoxes de la vida: ells governen i nosaltres no! I, efectivament, amb 37 vots més ara estariem governant amb les mateixes formacions que els darrers quatre anys i amb total normalitat i companyonia com va caracteritzar-se aquell govern. Avui estem les tres formacions a l'oposició però, cal dir que mantenim el mateix nivell d'entesa i bon rotllo que constant govern.

Estic d'acord amb tu en relació a les dificultats del possible pacte a quatre i en relació a tot el que et refereixes sobre valors i maneres dels que només Convergència i Unió a Palau-solità i Plegamans pot presumir, i per tant, res cal afegir al respecte.

Ja veus com, ara, sense arguments ni raons, volen copiar al govern de la generalitat i denunciar dèficits econòmics que no existeixen, impagaments de factures falsos i tot el que vulguis. La diferència és que el tripartit d'esquerres va dilapidar el que hi havia i el que no, i aquí ja feia molt de temps que es practicava la contenció econòmica i la reducció de despeses; i pocs municipis, molt pocs, poden presumir de gaudir d'una situació econòmica com la de l'ajuntament de Palau. No et preocupis ja que, temes tindrem per anar comentant donada la seva desesperació per trobar quelcom que denunciar de forma infructuosa.

Res. que estic content de retrobar-te. Que t'animo a seguir en les teves misives, i com diuen els avis: Salut hi hagi!