dijous, 15 de setembre del 2011

L'ARMENGOL OPINA SOBRE LA DECISIÓ PRESA PER LA MERCÈ PLA

Benvolgut Jaume,

Haig de confessar que m’he quedat tocat però no sorprès després de l’anunci fet per l’actual cap de llista de CiU a Palau-solità i plegamans, Mercè Pla, de no tornar-se a presentar com a candidata.

La Mercè Pla ha estat una persona que us ha permès eer el que sou a Palau-solità i Plegamans. Tot i tenir un caràcter dur i moltes vegades poc entès, la Mercè Pla és una de les persones que ha fet més pel poble que no altres en molts anys. La Mercè Pla va significar el renéixer d’un poble que s’havia quedat estancat en el passat i que estava a la cua dels pobles del Vallès Occidental. Ara, gràcies a la vostra feina, Palau és un poble de referència al Vallès.

Cal dir que el caràcter impulsiu i contundent de la Mercè Pla no va ser mai entès per moltes de les persones que l’envoltaven. Tot i el gran esforç fet, les maneres no van acabar de convèncer els ciutadans i ciutadanes de Palau, que tot i creure que ho tenia assegurat, no li van renovar la confiança al capdavant de l’alcaldia.

La pregunta que passa pel meu cap és: i ara què? Quin és el futur del vostre partit a partir d’ara? Qui serà capaç de tornar l’alcaldia a CiU. Són moments complicats, però des de la meva modèstia, dir-te que heu d’aconseguir un candidat que sigui capaç d’aglutinar les diferents realitats del municipi. Un polític que tingui la capacitat de pensar en el poble i no en el partit. Que no tingui les recances, rivalitats i enveges envers els altres. Us cal una persona competent en la matèria.

La marxa de la Mercè Pla és el primer pas per fer un canvi de generació política a Palau. Malauradament, el poble de Palau-solità i Plegamans està governat per un senyora que fa masses anys que està involucrada en el món polític. Els polítics tenen el seu moment, i a la Sr. Padrós ja li va passar el seu.

Si no vigileu, Palau-solità i Plegamans es passarà els propers 4 anys sense oferir el que es mereixen els seus ciutadans. Sense evolucionar com s’ha fet en els darrers 4 anys.

Només dir-te que transmetis a la vostra candidata l’agraïment per la feina feta al poble i per l’esforç que ha dedicat en els darrers anys per tal de fer el poble de Palau-solità i Plegamans, un poble de referència al Vallès.


Armengol, veig que estàs al corrent de tot i que ja t'ha arribat la notícia del que la Mercè va fer públic el passat divendres dia 9 de setembre amb motiu del tradicional Pa amb Tomàquet que CiU organitza des de 1994 per conmemorar la Diada Nacional al nostre poble. Ella ho va fer públic amb emoció i les més de cent cinquanta persones que hi vam assistir també ho vam rebre de la mateixa manera: amb sorpresa, emoció, part de comprensió i part d'indignació per trobar-nos davant d'una situació gens esperada pels resultats electorals obtinguts.

Tens raó en tot el que dius sobre el tarannà de la Mercè. No conec a ningú amb tanta capacitat d'esforç, de treball, obstinació per la feina al servei del municipi i que la seva tenacitat pogués fer engrescar als del seu voltant per fer el que tu dius: Transformar Palau-solità i Plegamans en un municipi modern i referent en el nostre entorn. I per tant, has de pensar que, d'aquí a tres anys i mig, si no ens "entrenem" bé, i prenem un bon exemple de la tasca que ella ha portat a terme en aquest municipi, no podrem aconseguir, en el govern que segur recuperarem, la capacitat de transformació que ha quedat palesa durant la darrera legislatura.

Em preguntes sobre el més immediat esdevenidor, i em dius: I ara què? Doncs ara res; a pencar com a principal grup de l'oposició municipal, a seguir lluitant perquè es compleixi el nostre programa electoral, a vetllar perquè no es deixin de prestar importants serveis implantats en els darrers quatre anys, aprofitar la situació per implantar més i millor els nostres partits: convergència i Unió, al territori, i, pel que fa al futur candidat o candidata, no és quelcom que, ara per ara, hagi de preocupar a ningú ja que a la nostra formació sempre podrem presumir de gaudir de molts i moltes militants que poden portar el nostre poble a un futur millor. I més, després de la legislatura que ens espera, en la que, de ben segur, pocs, per no dir cap, projecte important es portarà a terme. Pensa que tot el soroll fet sobre les obres del centre, ara n'estan orgullosíssims, amb el carril bici no hi han pensat mai més i ja no fa nosa a ningú, la comisaria i jutjat de pau segur que mai s'haguessin imaginat de poder-los tenir amb la millora i modernització dels serveis que ha comportat; la seva satisfacció amb el sistema de porta a porta en la recollida d'escombreries és total, tot i que els carrers estan més bruts que mai; què dir de la Ronda verda, la rambla Pere Pou, la gran quantitat de carrers i voreres arranjats, la masia de can Falguera que, per cert està tancada i amb les obres aturades, i el greu perjudici que això pot suposar, tots els claveguerams que es van construir de nou, el transport públic urbà i interurbà implantat, pista d'eskate, la cogestió amb els joves a l'escorxador, i un llarguíssim etcètera i que, ens ha de servir per fer-nos una idea de l'abast de la feina feta. Els hem deixat un POUM consensuat amb el PSC preparat per ser aprovat, un ajuntament sanejat econòmicament, i que per moltes auditories i calers que s'hi gastin en intentar demostrar el contrari, només podran evidenciar la bona salut de l'economia municipal marcant gran distància amb tots aquests ajuntaments socialistes que superen el 100% d'endeutament, lluny del nostre 57%.

Tot plegat portarà a una legislatura amb petons i abraçades però sense que s'executi cap projecte. veurem què ens depara el contracte signat i aprovat de la Piscina municipal i el cost grandiós que pot comportar la seva no construcció; i per la biblioteca ens haurem d'esperar a que CiU recuperi el govern doncs, si una cosa ha quedat clara és que nosaltres sí que cumplim amb les nostres promeses. Ara que hi penso, ells també cumpliran amb el seu programa; ja que no es van comprometre absolutament a res!