dissabte, 15 d’octubre del 2011

AL PRESIDENT COMPANYS

Avui es conmemora l'assassinat pel franquisme del qui fou el darrer Molt Honorable President de la generalitat de Catalunya abans de la dictadura feixista i per tant, de la Guerra incivil espanyola.

avui, com ja ve fent l'actual govern, s'ha seguit el que va iniciar l'anterior en el sentit d'organitzar un acte institucional en homenatge a qui fou el nostre president martir. Fou entregat pels nazis a Franco i empresonat al castell de Montjuïc on, per cert, avui mateix s'ha fet tornar a honejar la bandera catalana després que no hi fós des que en Companys la hi posés per darrera vegada.

M'ha estat impossible assistir a l'acte organitzat al nostre poble; i per això em veig en l'obligació d'escriure el meu petit homenatge a qui va morir perquè algun dia poguessim recuperar les nostres llibertats nacionals.

Només dues coses: Per una banda recordar la gran reflexió del president Companys que, crec que sempre hauriem de tenir molt present: La Justícia, té molta gent per defensar-la, molts països, molts col·lectius. La democràcia té molta gent per defensar-la, molts països, molts col·lectius. La llibertat té molta gent per defensar-la, molts països, molts col·lectius. Però, Catalunya, només ens té als catalans!

I finalment, només recordar el seu crit davant el piquet d'execució, descalç amb els seus peus nus damunt la terra del fosar de santà Eulàlia del castell de Montjuïc, digué: per Catalunya, Visca la Llibertat!
Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir i tornarem a vencer!