dijous, 20 d’octubre del 2011

JA ES COMENCEN A TORNAR FAVORS!

si entreu a la pàgina web de l'ajuntament, podeu llegir la següent notícia:

L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el president de l’entitat Amics del Museu Parroquial i del Patrimoni Cultural de Palau-solità i Plegamans, Joan Navarro, van signar ahir al vespre un conveni de col·laboració per difondre i conservar el patrimoni local, i facilitar un espai o taller de conservació per a les peces del museu, entre altres qüestions. En l’acte de signatura, que va tenir lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, van estar acompanyats per diversos membres dels Amics del Museu i pel regidor de Patrimoni, David Abascal.

“Es tracta d’un conveni marc de col·laboració per difondre i conservar el patrimoni”, introdueix el president dels Amics del Museu, Joan Navarro. “Tornem a posar fil a l’agulla en una feina que es va encetar fa 15 anys i que ha restat aturada durant uns anys”, contextualitza Navarro. La prioritat i primera feina és la continuació de la tasca de catalogació de les peces de la col·lecció per part dels Amics del Museu. “Hi ha unes 2.000 peces inventariades, però calculem que el fons té en total unes 10.000”, explica el president. I segueix....


Doncs bé. Aquell que s'ha passat la legislatura tirant amb dards enverinats contra el Govern de la Mercè Pla i contra el regidor Miquel Truyols, ja té el seu premi. Aquell que s'ha passat quatre anys patalejant, ressentit perquè la seva esposa va deixar de cobrar de l'Ajuntament entre 2 i 3 mil Euros al mes per la suposada tasca d'arqueòlogia, ja té un conveni ple de bones intencions, però sobretot, un compromís d'aportació econòmica per part de l'Ajuntament, que pot arribar fins al 20% del pressupost de la Regidoria de Patrimoni!

Normalment les subvencions es concedeixen en base a uns projectes concrets, i el límit es posa en funció de la disponibilitat pressupostària (això també ho diu aquest), però el condicionament és sempre en base al pressupost del projecte subvencionat, que acostuma a no superar el 50% del projecte. Però no, aquí es tiren a la piscina amb un conveni que pot arribar a destinar el 20% del pressupost de Patrimoni. Si mirem el que s'ha destinat a Patrimoni els darrers anys, això poden ser desenes de milers d'euros.

Però, tan seval. Si hem d'enredar a la gent dient-los que encara està tot per catalogar i classificar, es fa i no passa res! Si hem d'ignorar l'abandó socialista del patrimoni de Palau-solità i Plegamans i hem de fer veure que només ells shan preocupat del tema, doncs endavant que aquí no passa res i la gent traga amb el que els diguem!

estaria bé que els recordessim què van fer els socialistes i com va acabar can Miqueló. estaria bé recordar-los com estava la masia de can Falguera i com està ara, malgrat ells foren els primers en intentar aturar aquella magnífica obra. Estaria bé recordar en quin lamentable estat va mantenir el govern socialista la comanda templera de santa Magdalena i com s'ha vingut mantenint de forma adequada en els darrers anys. estaria bé recordar-los en quin estat d'absolut abandó vam trobar ara fa quatre anys la masia de can boada i com vam haver d'actuar d'urgència per evitar el seu ensorrament immediat. Estaria bé recordar-los en quin estat vam trobar la gran quantitat de peces romanes ficades en saques i en estat d'absolut abandó dins de la masia de Boada Vell, amb les que va haver de ser l'amic Miquel Truyols qui s'ocupés de la seva catalogació, classificació i conservació. I estaria bé fer memòria i recordar qui i com s'ha recuperat la torre de can Folch i el seu jardí.

Suposo que, deuen saber que no es pot parlar tant alegrement de disposar de res d'un museu parroquial que, com a tal, és propietat del Bisbat de Terrassa; i tot el que es toqui, gestioni o es faci en el museu cal fer-ho amb el consentiment exprés del Bisbat. El Bisbat coneix a la perfecció la situació del museu, sap que està perfectament guardat, classificat i catalogat ttot el que conté, disposa al detall del seu inventari actual, amb fotografies al dia de totes les peces i qualsevol situació de alteració o manipulació podria ser objecte de reclamació contra l'Ajuntament que és qui en té la custòdia en la seva ubicació actual a can cortès.

Poc més puc afegir al que és una evidència: estan començant a pagar els favors rebuts durant quatre anys, i això val diners!

Per cert, algú recorda de quin color era el govern que va restaurar i recuperar la masia de can Cortès i el castell de Plegamans? Evidentment de CiU!