dijous, 19 de gener del 2012

COSES D'ACTUALITAT

Teniu raó els que, acostumats a llegir nous apunts cada dos o tres dies, observeu com ja fa una setmana que no publicava res. Podria dir tranquil·lament que, com que tenim un govern que no actúa, que no governa, i que molt poca informació genera, doncs que és el motiu pel qual jo tampoc sé de què parlar. Però, de qüestions per explicar i analitzar n'hi ha i moltes:

Tenim tot el que fa referència a les reivindicacions de la comunitat educativa del CEIP can Periquet, al que hi dedicaré un apunt per explicar el nostre posicionament i recolzament absolut a la seva consolidació com un Institut-Escola per a nens i nenes de 3 a 16 anys, tenim el mal estar existent en el sí de la plantilla de la Policia Local per les falses promeses de la seva regidora responsable i el descrèdit generat pels seus representants sindicals, com així ho acredita la pancarta d'ICV penjada al vestidor d'homes de la comisaria on es pot llegir allò de: "I A SOBRE HEM DE CALLAR"!, o la soptada petició de permutes per part alguns dels seus membres, també tenim el tema de l'adequació de zones d'estacionament habilitades durant les festes de Nadal, la inminent retirada de l'antena de telefonia mòbil del c. Folch i Torres, la pròxima posada en funcionament d'aquells bucs d'assaig per a grups musicals junt a l'espai jove l'Escorxador, que ara fa un any vam instal·lar amb el corresponent procés participatiu entre els joves per regular el seu us, i un llarg etcètera que aniré desgranant poc a poc al llarg dels propers dies i setmanes.

Després d'haver-me passat un parell de dies a l'hospital com a conseqüència d'una intervenció quirúrgica de la que ja començo a recuperar-me, em trobo amb la informació que diu que els comerciants han felicitat a l'Ajuntament per haver habilitat un parell de zones d'aparcament de vehicles durant aquestes festes. I en aquest sentit, sí que vull manifestar la meva conformitat en que s'hagi procedit d'aquesta manera, però vull deixar molt clar que no era pas la primera vegada que així s'actuava, doncs han estat moltes les ocasions en les que s'ha permès o, millor dit: tolerat, que es pogués estacionar tant a l'esplanada existent entre els carrers Josep brunés i Camí Reial com a la zona de ca l'Estruch. Però, dic tolerar, perquè, encara que sembli contradictori, i que la lògica ens faci arribar a la conclusió que aquests llocs haurien d'esdevenir llocs d'estacionament permanent, el cert és que urbanísticament resulta impossible que aquestes zones siguin destinades a l'efecte. L'esplanada del camí Reial i Josep brunés, sempre s'ha utilitzat com a zona d'estacionament sense que mai s'hagi actuat contra els que hi aparcàven. I sóc el primer en considerar aquest com un lloc molt adequat per aparcar-hi vehicles. Però si urbanísticament és una zona Verda i no es pot destinar a aquest fi, s'ha de dir; però, tots coneixem la manca d'espais per aparcar a la zona centre de Palau i per això és bò que es permeti que s'hi pugui aparcar. Amb tot però, si, per la raó que sigui algun veí denúncia algun vehicle que hi estacioni durant l'any, la policia haurà d'actuar en conseqüència i només l'alcaldessa mitjançant resolució motivada podrà exhimir al pressumpte infractor d'una sanció. I això em porta a pensar en que, durant l'anterior legislatura, foren moltes i moltes les vegades en que tant l'actual regidora de govern Carme Sanz com l'ínclit periodista "independent" van adreçar-se a l'ajuntament queixant-se de l'estacionament de vehicles en aquesta esplanada. Només espero que, com sembla que ara ja s'en enorgulleixen, doncs que definitivament hagin desaparegut les traves perquè els nostres convilatans puguin seguir fent us de l'esplanada sense que els que ara ja son al govern ho impedeixin.

Finalment, per avui em referiré a la retirada de l'antena de telefonia mòbil del C. Folch i Torres. I és que, tenim una sentència judicial de fa anys que, per raons estrictament urbanístiques obligava a retirar aquesta antena. No era pas per raons de salut, ni d'emisions, ni res d'això. simplement perquè no cumplia amb la normativa urbanística de la zona. I l'anterior govern va encarregar l'elaboració d'un estudi i consegüènt pla especial, aprovat durant l'anterior legislatura, per determinar i concretar els llocs òptims per instal·lar-hi antenes de telefonia mòbil i similars. Sembla que l'estudi encarregat a l'empresa pública LocalRed encara no s'ha conclòs, però el que en cap cas es volia era perjudicar als usuaris d'aquella empresa de telefonia mòbil deixant-los sense servei per haver volgut executar la sentència. Movistar ha procedit a instal·lar unes antenes provisionals per tal de mantenir el servei als seus clients i per tant ara ja es podrà procedir a retirar l'antena del c. folch i Torres en estricte compliment d'una sentència judicial. Una de les antenes estarà junt al cementiri municipal de Plegamans on també hi ha les de les altres dues companyies així com l'antena de ràdio Palau. I l'altra al c. Oliana. vol dir això, que aquesta provisionalitat serà definitiva, ja que l'estudi apunta aquests llocs com els més adequats per aquests tipus d'instal·lacions.

També en això l'actual govern viu de renda!