divendres, 17 de febrer del 2012

I ARA QUÈ?

Mireu, si hi ha quelcom sobre el que no m'agrada fer soroll, això és tot el que fa referència a la Policia i la Seguretat ciutadana en general. Però, és clar, que quan fas una mica de memòria i recordes com actuaven els representants dels socialistes i ICV davant d'aquestes qüestions, et veus en la necessitat de dir, ni que sigui alguna coseta sobre la situació actual que atravessa el municipi.

Recordo com quan es produïa el més petit robatori, intent de furt, etc., els actuals governants, i qui ara ostenta la responsabilitat de la Policia Local, Sra. Àngels Marcuello, els faltaven cames per denunciar públicament autèntiques situacions d'allaus de robatoris, excés de policies o d'equipaments per al cos policial, sous que no justificaven aquella "inseguretat", i tota una retòlica contrària a qualsevol iniciativa empresa pel govern en pro de la seguretat, que, anant-la repetint un mes rere l'altre en les seves publicacions periòdiques, pretenien que el missatge calés en la població, sense que mai aconseguissin sortir-ne exitosos de les seves pretensions.

Però noi, arriba un moment en que un ha de tastar el verí que ha comportat la seva pròpia medicina. I ara, després d'un començament d'any mai vist, es troben amb un autèntic i veritable allau de fets delictius que no saben com aturar. Es tracta de robatoris en domicilis a plena llum del dia, amb i sense els propietaris dins dels mateixos, d'atracaments en comerços, d'entrades en forns, bars, i d'altres establiments per emportar-se diners i tot allò que pugui resultar de valor.

No m'agrada expressar-me en aquests termes perquè conec el malament que es passa quan tens responsabilitats en matèria de seguretat i t'arribes a sentir impotent al no poder impedir que es produeixin determinades situacions delictives. Però, fou tanta la demagògia abocada durant l'anterior legislatura i d'una forma constant en aquestes qüestions, que això que dic, sabent que la seguretat absoluta no existeix, hauria de servir perquè mai més ningú utilitzi políticament tot el que fa referència a la seguretat per atacar a qui governa. I és que, sempre, i per damunt de tot en qüestions policials, cal la unitat de tots, cal que junts es treballi en una sola direcció per intentar evitar la multiplicitat d'il·lícits penals per fer safareig, envolica que fa fort i el campi qui pugui. No pretenc causar alarma social, doncs m'he esperat a sentir la informació relativa a l'augment de delictes al nostre poble per Ràdio Palau, per comentar el que tothom ja coneix al carrer. I cal que s'incrementi també la seguretat en el mercat municipal dels dissabtes doncs, aquí també s'ha vist incrementada d'una forma alarmant la comisió de furts a la gent gran, enganyant-los perquè facin donatius a persones discapacitades, i aprofitar per extreure moneders, carteres i diners directament d'algunes butxaques.

Només vull manifestar la meva disponibilitat a la col·laboració a l'hora de mirar d'acabar amb aquesta autèntica xacra.

I, si a tot plegat, li afegim un molt mal ambient en el sí de la mateixa Policia per l'incumpliment d'unes promeses de la mateixa regidora Marcuello, manifestades per ella mateixa en la pròpia Ràdio, l'enfrontament d'una gran part del cos amb els representants sindicals que, per haver jugat a fer política, es troben ara inmersos en una situació de no retorn. Si, a més, observem que el cos ha manifestat la seva negativa a prestar serveis extraordinaris de cap mena, l'important degoteig de baixes, la sol·licitud de tres permutes. com les d'un agent, el sergent i el propi Inspector, la pancarta d'ICV al vestidor d'homes de la comisaria que diu allò de: "I A SOBRE HEM DE CALLAR", el menyspreu del govern cap als voluntaris de Protecció Civil, i més coses que potser ara no toquen, veurem que serà difícil trobar una sortida exitosa al problema. Només demano però, que la nostra seguretat sigui garantida pels responsables polítics. I que tot plegat serveixi, al menys, perquè mai més ningú faci demagògia amb aquestes qüestions!