divendres, 23 de març del 2012

EMPRENEDORS

Des de fa aproximadament un mes que l'Àngel Marsal ha deixat de ser el president de l'Associació de comerciants de Palau-solità i Plegamans. Ha estat substituït per en Jordi Bachs. I aquesta nit, a les nou, l'Àngel rebrà l'homenatge que ben mereix qui ha estat al capdavant de l'entitat senyera dels comercians palauencs i plegamanins durant els darrers dinou anys.

L'Àngel Marsal cal homenatjar-lo per haver tingut la valentia de dirigir i representar a un col·lectiu de persones que, no només han pensat en l'explotació d'un negoci per al sustentament propi i de la seva família, sino que també han contribuït a la dinamització de la vida social del poble amb les diverses activitats organitzades per l'associació, però també recolzant econòmicament aquelles altres que les entitats culturals, esportives i cíviques de la vila han anat realitzant i consolidant al llarg dels anys.

Quan algú dirigeix una entitat li és del tot impossible satisfer les necessitats de tothom i mai és aliè a la crítica per raó de determinades decisions. Però, quan es tenen responsabilitats s'han de prendre decisions i, volguem o no, aquestes han d'anar encaminades a satisfer l'interès general dels qui representes i no tant dels individuals, si això suposa algun tipus de perjudici pel col·lectiu.

L'Angel, cal considerar-lo una persona íntegra, algú amb qui es pot confiar, i això és el que han considerat els més de cent setanta comerciants del poble que li han anat renovant la confiança durant dinou anys consecutius. Ell ha sabut diferenciar molt bé el que és formar part d'una entitat com aquesta i a la vegada ser un actiu militant de Convergència Democràtica. I ell ha demostrat la seva clara implicació amb el poble i el seu dinamisme social endegant i consolidant iniciatives com les dels Dissabtes del col·leccionista i d'alttres.

Per tant, ens trobem davant d'allò que avui dia n'anomenem un Emprenedor. algú que,vetllant pels seus negocis vetlla també per l'enriquiment del poble i el seu reconeixement, esdevenint el seu màxim exponent la Fira Palau que enguany cumplirà els trenta anys d'existència.

Què dir també, parlant d'emprenedors, de l'amic Jordi Bachs. en Jordi, a qui conec des que vam néixer, que hem jugat i crescut junts, agafa la responsabilitat de continuar una gran tasca, que, com tot en aquest món, cal renovar i reactivar en el possible.

EN Jordi, que va passar de fer de pagès a la seva adolescència, veient-se obligat a deixar l'explotació ramadera, passar a fer de conductor de línies d'autobusos per, finalment, obrir una petita papereria que, com sabeu, s'ha convertit en un referent pel que fa a material d'oficina, papereria, consumibles informàtics, copisteria, mobiliari d'oficina i molt més amb gran nombre de treballadors al seu càrrec i exemple a seguir per a tot aquell que vegi que, partint de zero es pot assolir el que es vulgui si hi ha convicció, voluntat i orgull a l'hora de creure en les pròpies possibilitats. I, en definitiva, és aquesta la gent que necessita Catalunya per aconseguir l'excelència i destacar en mig de les nacions d'Europa que s'han convertit en motor econòmic del seu entorn.

Ara tté el repte de mantenir, i si és possible, augmentar el nivell altíssim heredat de l'Àngel Marsal; li toca modernitzar i canviar per adaptar-se als nous temps de la mateixa manera que ho ha aconseguit en el seu propi negoci.

avui l'àngel serà nomenat president d'Honor de lentitat dels comerciants palauencs, i en Jordi agafarà definitivament les regnes de l'entitat amb una nova Junta.

àngel, Jordi: Palau-solità i Plegamans necessita persones com vosaltres!