dimarts, 13 de març del 2012

LA VEU, (VdPsiP), DE LA INCOHERÈNCIA

Analitzant el paper real d'aquesta formació pseudopolítica liderada pel Regidor Juan Carlos Tinoco, no m'ha costat massa arribar a la conclusió que es tracta d'un grup polític fet a imatge i semblança del seu cap de llista, que no el guia cap mena d'ideari ni objectiu concret, que només cercava poder arribar al govern pel seu propi interès personal, i finalment, que, sense anunciar-ho pas abans, pretenia governar del bracet d'ICV passés el que passés.

Arribats aquí, cal recordar les negociacions prèvies al pacte d'investidura. I trobem els seus objectius de govern molt lloables: Participació ciutadana, (que encara està per veure), contractació del personal municipal d'una forma transparent, amb concurs, selecció i professionalitat, no a les plenes dedicacions dels regidors, i allò del síndic de greuges local i alguna altra proclama sense més.

Doncs, com ja he dit, està per veure la política envers la Participació Ciutadana, ell ha estat el primer en ocupar el seu càrrec amb plena dedicació, ocupa unes àrees de responsabilitat que, amb independència de la problemàtica sorgida a l'escola de can Periquet, pocs mal de caps més li ocasionen, i, això sí, comença a conculcar els principis que el van portar al govern.

I és que, per una banda, s'ha dedicat a manifestar que en tot allò que no sigui estrictament del poble, ell no es manifesta ja que, amb independència del seu ideari, ell no està aquí per defensar posicionaments d'esquerres o dretes sino per treballar pel municipi. Clar, si CiU i ERC presenten una moció perquè el nostre Ajuntament s'adhereixi a l'associació de municipis per la Independència, ens diu que s'absté, i que amb ell no va la cosa. Però, quan es tracta de mocions contra la reforma laboral, sobre els peatges, sobre l'euro per recepta mèdica, la pujada del IBI, etc, aleshores cal votar-ho afirmativament i amb entusiasme perquè això sí que afecta al nostre poble. I jo que penso: això, amic, no és coherència. Serà el que vulgui. Ho podrà justificar com cregui; però és incoherent, demagog i molt poc rigurós.

D'altra banda, si bé va començar aplicant els seus principis cubrint les places de personal de baixa mèdica a l'àrea de Joventut convocant proves selectives, al cap de quatre mesos no ha dubtat en contractar per via d'urgència, de forma directa i sense cap tipus de selecció, al seu número dos a la llista per a cubrir una baixa de llarga durada com a educador en una de les escoles bressol del municipi. D'això també s'en diu coherència.

Desconec el perfil dels votants de VdPsiP, tot i que hi ha qui diu que el conformen molts dels joves del poble. Però, l'objectiu inicial i aconseguit era fer més fort ICV. I així, com a grup evident de tres regidors, (dos d'ICV més ell), pretenen condicionar un govern amb majoria de regidor/es socialistes, i no sé si és exactament el que volien els pressumptes joves. Sabien aquests que votar Tinoco era votar Marcuello? Sort però, que ell tenia com a lema allò de: "Hi ha una altra forma de fer política"!.